SpaceX maakt in 2021 eerste commerciële ruimtereis

redactie 1 Jul 2019 Entertainment

Op safari in Afrika, een roadtrip door de Verenigde Staten of gewoon keihard chillen op Bali. Allemaal vakanties waarvan je gegarandeerd terugkomt met een goed verhaal. Het stelt alleen allemaal niks voor als je ook een trip buiten onze dampkring kan maken. In 2021 biedt SpaceX namelijk de eerste commerciële ruimtereis aan.

Het bedrijf van Elon Musk lanceert Starship waarmee het mogelijk moet zijn om als gewone sterveling eens in de ruimte te chillen. Al moet je waarschijnlijk alsnog een hele dikke portemonnee hebben om in aanmerking te komen. In april zijn ze al begonnen met testvluchten en over twee jaar staat dus de eerste vlucht gepland.

Doe geen moeite, er zijn al drie gegadigden voor die eerst vlucht. Volgens SpaceX Vice President of Commercial Sales Jonathan Hofeller gaat het om drie telecom bedrijven. Wellicht om te testen of je nog 4G kunt ontvangen op de drempel van de dampkring.

De Starship wordt trouwens niet alleen voor snoepreisjes gebruikt. Er zijn ook allerlei high tech onderdelen aan boord die voor de maan en Mars bestemd zijn. Kunnen ze er daar weer allerlei science fiction onderzoeken mee doen.

Reageer op artikel:
SpaceX maakt in 2021 eerste commerciële ruimtereis
Sluiten