Met de ‘zoon van de Concorde’ vlieg jij binnen drie uurtjes van Londen naar New York

Een vliegtuig dat een potentieel heeft om jou binnen een paar uur de Big Ben en Times Square te laten zien. Het klinkt als iets uit een sciencefictionfilm, maar het wordt werkelijkheid dankzij dit lijpe vliegtuig.

Je kent de Concorde nog wel, toch? Het iconische supervliegtuig passagiersvliegtuig dat reizigers in recordtijd over de Atlantische Oceaan bracht. De laatste vlucht met een Concorde was bijna 20 jaar geleden op 26 november 2003. Ga er effe voor zitten want de Son of Concorde is de moderne en gestroomlijnde opvolger, ontworpen om een nieuwe revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we lange afstanden afleggen.

Het toestel

First things first, laten we eerst eens kijken naar de basis van dit baanbrekende vliegtoestel. Het staat officieel bekend als de Boom Overture en word ontwikkeld door Boom Supersonic, een Amerikaans bedrijf die zich toelegt op het terugbrengen van supersonische vliegreizen. De Overture zal in december dit jaar zijn eerste testvlucht maken en belooft sneller, efficiënter en milieuvriendelijker te zijn dan zijn voorganger. De Overture is ontworpen om ongelofelijk comfortabel te zijn. Met een capaciteit voor ongeveer 65 tot 88 passagiers biedt het een exclusievere vliegervaring hebben dan traditionele langeafstandsvluchten.

Geduld

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben al bestellingen geplaatst voor de Overture. Je moet nog wel even geduld hebben om een zitplaats te kunnen boeken op dit supersonische wonder, want de jet is in 2027 klaar voor transoceanische reizen. Dat zal flink prijzig zijn, maar de ervaring van sneller reizen dan de snelheid van het geluid moet sensationeel zijn.

 

Geluidoverlast?

Natuurlijk moeten er nog enkele hindernissen worden overwonnen, zoals goedkeuring door de regelgevende instanties en het aanpakken van potentiële problemen met geluidoverlast. Best een dingetje nog. Maar Boom Supersonic werkt nauw samen met de luchtvaartautoriteiten om ervoor te zorgen dat de Overture aan alle veiligheids- en milieunormen voldoet.

Son of Concorde

Dus, houd de komende jaren de lucht in de gaten, want de Son of Concorde is over een paar jaar klaar om te vliegen. Met zijn ongelooflijke snelheid, milieuvriendelijke ontwerp en luxueuze passagiers ervaring staat hij klaar om een revolutie teweeg te brengen. Londen naar New York in 3,5 uur? Wij reserveren alvast de tickets.

Reageer op artikel:
Met de ‘zoon van de Concorde’ vlieg jij binnen drie uurtjes van Londen naar New York
Sluiten