Sofascore presenteert de beste voetballers en je raadt nooit welke Nederlander erin staat

Het voetbalseizoen 2022/2023 knalt in volle vaart op de finish af. Sommige competities zijn nog heel spannend, terwijl we in Italië, Spanje en onze eigen Eredivisie de schaal eigenlijk alvast kunnen uitdelen. We hebben weer kunnen genieten van heel veel voetbal en nog meer mooie momenten. Aan het eind van het seizoen brandt natuurlijk maar één vraag: wie was nu eigenlijk de beste? Onze vrienden van Sofascore waren ons alvast voor.

Sofascore

En dat was nodig. Je slaat namelijk steil achterover als je de top tien ziet. Niet van de nummer één hoor, dat is gewoon Lionel Messi. Oke, hij is misschien ietwat op zijn retour maar niemand zal écht raar opkijken dat hij bovenaan staat. Maar voor we jullie meenemen naar die ongelofelijke verrassingen, zullen we eerst even uitleggen hoe Sofascore deze ranking heeft bepaald. Dat scheelt weer hele discussies. Het is namelijk min of meer feitelijk.

Sofascore houdt per wedstrijd allerlei statistieken bij, en berekent op basis daarvan een rating. Een soort rapportcijfer dus. Nu hebben ze al die cijfers van dit seizoen op een hoop gegooid en er een gemiddelde uit getoverd. En dan kun je dus precies zien wie de beste was. Messi krijgt voor dit seizoen een 8,2. Cum laude! Lekker bezig, Leo.

Verrassingen

Dat Messi zo hoog scoort, is niet gek. Maar van de hele top tien, fronsten wij toch even de wenkbrauwen. De nummer vijf is Kieran Trippier, de rechtsback van Newcastle United. En we vinden er ook een Nederlander terug. Het zijn niet onze toppers Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt. Al draaien die ook een prima seizoen.

Nee, niemand minder dan Branco van den Boomen is de op-zes-na-beste voetballer van deze jaargang. Branco is middenvelder bij het Franse Toulouse en die doen het verrassend goed. Ze promoveerden vorige zomer pas naar het hoogste niveau en wonnen afgelopen weekend de beker. Dat hebben ze dus voor een groot deel te danken aan Branco. Ook Paulo Dybala, die Feyenoord uit de Europa League knikkerde, haalt de lijst van de tien beste spelers.

De hele top tien

Reageer op artikel:
Sofascore presenteert de beste voetballers en je raadt nooit welke Nederlander erin staat
Sluiten