Deze smartphone gaat een week lang mee zonder opladen

Kunnen we het ons nog voorstellen. Twee weken lang klooien met je Nokia 3310, sms’en, bellen, Snake spelen onderweg. En dat zonder zorgen te maken over je batterij! Inmiddels mogen we blij zijn als onze smartphone een dagje mee gaat. Want een dagje niet internetten op je mobieltje, nee dat kan niet. Zo 2006. Tot nu.

Er gloort licht aan het eind van de tunnel, want de Ulefone komt eraan. De smartphone met maar liefst vijf keer de oplaadcapaciteit dan de meest recente iPhones. Dertienduizend ampère draagt dit beestje met zich mee. In vergelijking met andere smartphones, die gemiddeld twee en een half of drie en een half duizend aankunnen, is dit een wel heel ambitieus dingetje. Zelfs de Samsung Galaxy Note 9 heeft een max van vierduizend mAh, maar gaat nog geen dag mee op volle toeren. De vraag is natuurlijk, hoe betrouwbaar is het mobieltje. En wat voor specificaties heeft ‘ie dan? Wij nemen het effe met jullie door.

Specs

De Ulefone heeft een zes inch scherm met een beeldresolutie van 1080p. Helaas is het wel matig in kwaliteit en weergaven. De processor is ook niet heel denderend met een 8core CPU. De behuizing is wel vrij sterk. Dat moet ook wel om dat blok van een batterij weg te kunnen werken. Daarnaast is de UleFo best gewichtig. Dit ding weegt, niet schrikken, driehonderdendertig gram. Dus zowel de gebruiker als de telefoon zelf moeten wat kracht meebrengen. Tegenwoordig zijn we gewend om een lichte telefoon te hebben. Met een hand appen wordt met deze phone gewoon een fitnessoefening. Verder heeft de UF een enkele speaker onderin,de  camera is aardig. Maar wel met een Sony sensor uit 2015. De meeste mensen dat daar weinig mee doen, is dit een prima alternatief. En en, het heeft een vingerafdruklezer. Ook dat werkt jammer genoeg niet altijd naar behoren.

Voordat je denkt dat er alleen maar nadelen aan deze phone zitten, dan is hier het voordeel. Ondanks de beeldkwaliteit, is de UleFone P5 robuust en kan het met gemak 30 uren video’s afspelen, non-stop. Voor bijvoorbeeld backpackers of de inwoners van Sentinel Island is dit ideaal. Een ander positief puntje is dat deze smartphone voorzien is van fast-charge. Je kunt dus met een beetje mazzel, binnen 2,5 uur op een volle batterij zitten. Dat is wel nice.

Prijs

Hecht je niet zoveel waarde aan de meest high tech specificaties? Kun je over het gewicht heen kijken? Dan is de zeer goedkope UleFone Power 5 echt iets voor jou. Je kunt hem al krijgen vanaf tweehonderdvijftig E’tjes krijgen. Het scheelt je niet alleen in de portemonnee, maar ook weer extra power banks in je koffer.

Reageer op artikel:
Deze smartphone gaat een week lang mee zonder opladen
Sluiten