Slechtste Tinderdate ooit: Belg wordt ontvoerd en in het riool gedumpt

redactie 19 Feb 2019 Entertainment

Je Tinder date kan vaak op een drama uitlopen. Op de foto zag ze er toch beter uit, of je loopt een blauwtje. Om over de ongemakkelijke stiltes nog maar te zwijgen. Als je denkt dat je de ergste Tinderdate wel gehad hebt, dan heb je het verhaal van de 33-jarige Belg Ruben Vanhees nog niet gehoord. Hij wist na deze desastreuze date nog ternauwernood aan de dood te ontsnappen.

Ruben woonde tijdelijk in Colombia voor zijn werk, in de stad Medellín. De jonge knaap dacht gescoord te hebben op Tinder en ging op date met Thalia. Ze spraken af in een dorpje, iets noordelijker dan zijn woonplaats. Alles ging lekker en de sfeer was goed. Zo goed dat Thalia Ruben uitnodigde om mee te gaan naar haar tante. Het schijnt normaal te zijn in de Colombiaanse cultuur om mensen uit te nodigen. Ze doen het graag. De Belg zette er daarom ook geen vraagtekens bij. Voordat ze naar de tante van het meisje gingen moest Ruben nog langs zijn huisje, om zijn oplader te pakken. Ook namen ze een paar biertjes mee. Thalia pakte nog een dekentje van het bed. Als het laat werd dan konden ze blijven slapen. Tot zover verliep alles nog op rolletjes voor onze Belgische vriend.

Tinder date zit in complot

“Op een bepaald moment stopte de chauffeur en sprongen er twee gewapende mannen in de wagen. Eentje had een mes vast, de ander een stroomstootwapen. Zowel ikzelf als de chauffeur en Thalia kregen verschillende elektrische schokken. Waarschijnlijk wilden ze zo laten lijken dat mijn date ook slachtoffer was, maar achteraf bleek dat ze in het complot zat”, vertelt Ruben aan het AD.

Vanaf daar begon de hel voor deze arme jongen. Hij werd in een rioleringsbuis gedumpt en moest er blijven zitten totdat die achterbakse ‘vriendin’ van ‘m, zijn hele appartement had leeggeroofd. Een poosje later moest Ruben in een ander, hoger gat in de grond kruipen. Ze dwongen hem om zijn geld over te maken met z’n mobiel, maar dat lukte niet. De badguys gaven niet op en vroegen zijn pincodes. “Als zou blijken dat de codes niet correct waren, zouden ze mijn vingers er één voor één afsnijden.”

Zware nacht

De hele nacht heeft Ruben in de foetushouding in ’t gat moeten liggen. Als hij zijn benen strekte, trok hij daarmee een strop rond zijn nek aan. Hij kon aan een pijpje met één of andere vage drugs hijsen om te kalmeren.

Een poosje erna werd de pechvogel naar een Colombiaans landhuis gebracht. Uiteindelijk werd hij wakker in een ‘love hotel’, zo rond de klok van zeven in de ochtend. De bewaker naast hem sliep nog. Het moment voor de Belg om te ontsnappen. In zijn onderbroek rende hij de straat op. Taxi’s stopte niet voor een halfnaakte schreeuwende gast, dus zette hij het maar op een lopen. Uiteindelijk werd hij opgevangen door bewakers van een bankkantoor en weggebracht naar een Belgisch consulaat in zijn woonplaats in Colombia. Ondertussen loopt het onderzoek en weet de politie dat het gaat om professionals.

Colombia, the only risk is wanting to stay

Ja, de Colombiaanse overheid wil het toerisme in hun land stimuleren. Hiervoor hebben ze de slogan: ‘Colombia, the only risk is wanting to stay’ bedacht. Nou laten we het er op houden dat daar dus weinig van waar is. Gelukkig gaat het goed met de Ruben. Wij zouden er heel wat blauwtjes en ongemakkelijke stiltes voor over hebben om niet hetzelfde mee te maken. Hij past in elk geval naadloos tussen de verhalen van de Stoute Jongens & Meisjes.

AD.nl

Reageer op artikel:
Slechtste Tinderdate ooit: Belg wordt ontvoerd en in het riool gedumpt
Sluiten