Voor slechts €1 ben jij de eigenaar van een schitterend Italiaans pand

Zuid-Europese landen hebben de laatste jaren steeds meer last gekregen van leegstaande dorpen. Jongeren trokken massaal naar de grote steden en enkel de ouderen bleven achter. Om de dorpen een upgrade te geven hebben verschillende Italiaanse gemeentes hier iets op bedacht. Voor slechts één symbolische euro kan je een schitterend karakteristiek Italiaans pand kopen, hoe mooi is dat. Er zitten maar een paar voorwaarden aan. De Amerikanen Jeffrey Pfefferle and Leon McNaugh sloegen hun slag door niet één huis te kopen, maar zelfs twee.

Nu vraag je je natuurlijk af, hoe werkt dat dan? Hoe kan je nou de eigenaar worden van zo’n mooi pand voor maar een enkel eurootje. Een van de overkoepelende organisaties is https://www.case1euro.it/. Dit is dan ook het bedrijf waar de twee Amerikanen aanklopten. Het bedrijfje ligt in het kleine dorpje Mussomeli, midden op Sicilië. We leggen je even kort uit hoe het werkt. Ja, je kan een huis op Sicilië kopen voor slechts € 1. Maar nu komt het, de enige verplichting die je hebt is dat je het huis binnen drie jaar na aankoop zelf moet renoveren.

 

Warm Italiaans bad

Wanneer je zo’n huis koopt hoef je je geen zorgen te maken dat geen Italiaan naar je omkijkt. Integendeel, je belandt in een warm bad. De Amerikanen laten bij CNN weten ontzettend tevreden te zijn: “Het is een plek die een levenskwaliteit biedt en voornamelijk mensen boven geld waardeert. Een plek die een langzamer tempo omarmt en meer prioriteit geeft aan de belangrijke dingen.

“We worden omringd door een gemeenschap die ons extreme zorgzaamheid en vriendelijkheid heeft getoond. Het is een plek die ons heeft geleerd dat tijd ons meest kostbare bezit is en dat tijd bedoeld is om te leven, en het volledig te leven met degenen van wie we houden en om wie we geven.”

“Is it true?”

Mensen kunnen duidelijk hun oren niet geloven dat dit zomaar kan. Op de site van de Italiaanse organisatie staat als tweede vraag bij ‘our project’ de vraag: “Is it true or is it a joke?”  Nou mensen, het is helemaal waar. Voor €1 is zo’n huis echt van jou. Je nieuwe stulpje even een mooie opknapbeurt geven en je hebt een fantastisch huis voor terug. Dan woon je in dit geval ook nog eens opeen locatie waar de Italië-liefhebbers het helemaal warm van krijgen. Vlakbij de mooie valleien die Sicilië rijk is, op een steenworp afstand van de historische tempels van Agrigento.

Inkijkje in het Italiaanse leven

Ook Nederlanders hebben dit fenomeen al ontdekt. Zo zond RTL als eerder een uitzending uit van een Nederlands koppel. Je hebt misschien niet helemaal een beeld van hoe het er daar nou precies uitziet, daarom helpen wij je een eindje op weg. In Sicilië koop je niet alleen een huis, maar krijg je ook de kans om onze cultuur, onze tradities, het rustige en ontspannen leven in een van de meest vredige en veilige gebieden ter wereld te ervaren. Deze man deed dat ook. Hij kocht in 2020 twee huizen op Sicilië en ging er drie jaar later met zijn familie naar toe. Check onderstaande video voor meer!

Reageer op artikel:
Voor slechts €1 ben jij de eigenaar van een schitterend Italiaans pand
Sluiten