Slapend rijk worden doe je zo

Redactie 24 sep 2018 Entertainment

Ben jij ook liever lui dan moe? Uit onderzoek van niemand minder dan Libelle blijkt namelijk dat mensen die weinig bewegen wel veel en diep nadenken over allerlei zaken die ons bezighouden in het dagelijks leven. Dit zou dan dus moeten betekenen dat deze groep letterlijk slapend rijk moet kunnen worden, toch?

Passief inkomen genereren is zeker goed mogelijk, alleen komt hier op het begin vaak wel veel bij kijken. Er dient in veel gevallen kennis vergaard te worden over het onderwerp, of er moet veel tijd worden geïnvesteerd in het opzetten van een project waarna je een tijdje later pas de vruchten kunt plukken. Na deze tijdsinvestering kun je vaak echter wel een lange tijd ‘passief’ deze vruchten plukken. We bespreken een aantal manieren om passief geld mee te verdienen, van het opzetten van een automatische website tot bitcoin kopen.

Slapend rijk worden door het opzetten van een website

Een website is een mooie manier om een passief inkomen te creëren. Met een website kun je op veel verschillende manieren geld verdienen, de drie meest voorkomende verdienmodellen zijn:

1. Webshop
2.Een website waar affiliate partners op voorkomen
3. Advertenties toestaan

Hierbij is optie 1 vaak niet de meest passieve optie van de drie mogelijkheden. Een webshop zal altijd onderhouden moeten worden, producten toevoegen en/of verwijderen, klantenservice en het logistieke proces. Niet de meest luie optie dus, maar veelal wel de meest winstgevende.
Met optie 2 ben je verzekerd van een ‘luie’ optie. Bij een affiliate website is het zaak om zoveel mogelijk verkeer aan te trekken. Dit verkeer stuur je als ware door naar partners, zodra dit verkeer iets aanschaft bij deze partners voel jij dit direct in je portemonnee. Bij het maken van een affiliate website is het van belang dat je goede content schrijft en dat je jezelf inschrijft bij een partnerprogramma.

Optie 3 komt redelijk overeen met optie 2, het enige verschil is dat er veel verschillende manieren zijn van adverteren. Wanneer je bezoekers hebt en goede content zul je vanzelf benaderd worden door allerlei bedrijven. Adverteren kan in de vorm van banners, in-content promotie en door producten te promoten. Optie 3 is veelal ook goed te doen vanuit je luie stoel. Wel is het belangrijk bij het maken van een website dat je een onderwerp kiest dat goed bij jouw interesses past.

Geld verdienen door te beleggen

Een andere manier om slapend rijk te worden is door je geld te beleggen. Hiervoor is echter wel één vereiste en dat is dat je geld nodig hebt, maximaal bij lenen van je studiefinanciering kan natuurlijk ook. Er zijn een aantal verschillende soorten beleggingen, je hebt namelijk aandelen, obligaties, valuta’s en de relatief nieuwe ‘cryptomunten’. Ieder van deze beleggingen kan zorgen voor een passief inkomen, natuurlijk verschilt de hoeveelheid van dit inkomen wel enorm.

Over het algemeen geldt de regel: Des te meer risico je neemt, des te meer rendement. Hierbij zijn obligaties en valuta’s de veilige beleggingen, aandelen behoren tot neutraal tot risicovol en cryptocurrency en aandelen in de vorm van futures behoren tot risicovol. Daar staat dan wel tegenover dat cryptocurrency en futures enorm hoge rendementspercentages kunnen behalen. Om een bekend voorbeeld te noemen, wanneer u in het jaar 2013 één Bitcoin gekocht dan was deze Bitcoin in hetzelfde jaar al 4 keer over de kop gegaan. Bitcoin kopen kan nog steeds, maar het is wel verstandig om jezelf goed in te lezen en in te stappen op het juiste moment. Een gokje wagen om slapend rijk te worden kan natuurlijk altijd.

Online enquêtes invullen

Dit is misschien wel de meest slaapverwekkende optie, maar zeker een populaire manier onder jongeren; het invullen van enquêtes. Ook word je zeker niet rijk met het invullen van enquêtes, wel kun je er zeker een lekker zakcentje meeverdienen.
Door jezelf aan te sluiten bij één of meerdere onderzoekspanels kun je beginnen met het invullen van enquêtes. De opbrengsten verschillen enorm maar soms kun je tot wel 7 euro verdienen per ingevulde enquête. Een ander voordeel is dat je proefproducten kunt ontvangen en deze vaak ook kunt houden. Ten slotte zijn er geen vereiste behalve een computer en internet.

Reageer op artikel:
Slapend rijk worden doe je zo
Sluiten