Shelby Mustang Mach-E GT is elektrisch maar heeft het geluid van een V8

Shelby American komt met een tuning pakket in beperkte oplage voor de Ford Mustang Mach-E GT om te vieren dat de legendarische auto-ontwerper, coureur en ondernemer Carroll Shelby dit jaar zijn 100ste verjaardag zou hebben gevierd.

Europa

Ondanks dat Shelby een echt Amerikaans bedrijf is, richten ze zich deze kit voor het eerst specifiek op Europa. Deze wordt namelijk vooralsnog alleen op ons continent verkocht. Alsof dat nog niet exclusief genoeg is, doen ze dit in beperkte aantallen.

Er zijn slechts 100 exemplaren van het Carroll Shelby Centennial-pakket voor de Mustang Mach-E GT SUV’s van modeljaar 2021-2023. Het kan achteraf worden gemonteerd op voertuigen van particuliere eigenaren of worden toegevoegd aan nieuwe voertuigen bij geselecteerde Shelby-dealers.

Shelby

Ondanks dat het een pakket is voor de Mustang Mach-E GT, is het geen creatie van Ford, maar van Shelby. Shelby is wel een label van Ford, maar het bedrijf Shelby bestaat ook nog altijd. En zij droppen nu dus het tuning pakket voor de Mustang Mach-E GT.

Omdat het Shelby’s eerste uitstapje naar elektrische productievoertuigen is, werden er uitgebreide tests uitgevoerd om de unieke rijdynamiek van elektrische voertuigen te begrijpen. Op basis van onderzoek heeft Shelby de Mach-E met meer dan 2,5 cm verlaagd, het gewicht verminderd en de roterende massa verminderd om de stabiliteit te verbeteren. Nieuw zijn onder meer gesmede aluminium wielen en de klassieke Shelby-styling met vinylstriping. Verder is er nog een carbon fiber motorkap en een carbon fiber grille.

Toevoegingen

Zoals gebruikelijk, blijft het pakket wel beperkt tot alleen het uiterlijk. Shelby heeft dus geen extra’s pks aan de Mustang Mach-E GT weten toe te voegen. Wat ze wel hebben toegevoegd is de V8-sound. De Mustang Mach-E GT is uitgerust met het Borla Active Performance Sound System, wat het geluid van een achtcilinder nabootst.

Er goedkoop is het allemaal niet, voor deze limited edition mag je €24.500 neertellen. En aangezien een Mustang Mach-e GT zelf al minstens €77.700 kost, wordt het met minimaal een ton aan aanschafkosten wel een duur project.

Reageer op artikel:
Shelby Mustang Mach-E GT is elektrisch maar heeft het geluid van een V8
Sluiten