Seiko viert 100-jarig bestaan met nieuwe Seiko Prospex-collectie!

Honderd jaar geleden, toen de kratjes bier nog van hout waren en je ouders nog met guldens betaalden, kwam Seiko met hun eerste polshorloge op de markt. Dit was, zoals je je kan voorstellen, geen geavanceerde duiktopper. Die horloges kwamen later en die prachtige uurwerken zijn inmiddels in een nieuw jasje gestoken. De Seiko Prospex is terug.

Oorspronkelijk werd Seiko in 1881 opgericht, hierna duurde het dus nog wel even voordat de eerste horloges op de markt kwamen. Het jaar 2024 markeert het jaar van deze mijlpaal en dit heeft Seiko niet geruisloos voorbij laten gaan.

Waar het allemaal begon

De Prospex is een duikhorloge waar menig uurwerkfanaat watertandend naar kijkt. Het eerste horloge dat de naam ‘Seiko’ mocht dragen was de Seiko Presage Kintaro Hattori Limited Edition. De Presage kennen we tegenwoordig nog steeds, de redacteur van dienst bezit zelf een model. Later kwam Seiko in 1965 met de eerste Prospex modellen. Dit duikhorloge werd gelijk een grote favoriet bij duikers en andere avonturiers. Met de 62MAS hield Seiko stand tot 2017, toen er een lichtelijk vernieuwde versie van het horloge uitkwam. Dit kunnen we in de tijdlijn een beetje zien als de voorbode voor 2020, toen er een hele nieuwe lijn uitkwam waar wel veel oplage van was.

Seiko Prospex

De vernieuwde Prospex komt dichter bij zijn roots dan dat we ooit hebben gezien. Toch is er iets opvallends aan het nieuw horloge. Waar de originele modellen allemaal werden geleverd met een stalen band, zitten de nieuwe klokken om je pols met een band van textiel. Door een nieuw kaliber in de klok gaat de gangreserve omhoog met twee uur. Die bedraagt nu dus 72 uur. Mocht jij een van de nieuwe klokjes willen bemachtigen, dat kan gelukkig! De nieuwe Prospex modellen zijn te koop vanaf €1120,- euro.

Reageer op artikel:
Seiko viert 100-jarig bestaan met nieuwe Seiko Prospex-collectie!
Sluiten