Met deze leipe Searider jetski cruise je binnenkort met 80 km/u over het water

De wereld van waterscooters en jetski’s is momenteel aan het evolueren. Met de komst van betere battery-packs en elektromotoren kan het ook niet anders dat ook dit product een broertje krijgt, dat niet afhankelijk is van onze steeds schaarsere fossiele brandstoffen. Genoeg redenen voor de Monagaskse startup Searider om de eerste sexy elektrische jetski’s op de aarde te brengen. 

Searider is een bedrijf dat zich helemaal heeft losgelaten over de toekomst van onze jetski’s. Hoe moeten we verder met deze altijd uitdagende waterscooters als onze fossiele brandstof op is? Juist ja, de hoogste tijd voor de EV-jetski.

Searacer

Met een slanke carrosserie en een opvallende set LED-koplampen lijkt deze jetski zo een item uit de aqua versie van Back to the Future. Het futuristische ontwerp is lichtelijk geïnspireerd door hedendaagse motorfietsen en trekt direct de aandacht. Hij ziet er gewoon zo anders uit dan de klassieke ronde, robuuste jetski. Deze motorfiets-achtige jetski is buiten het feit dat ‘ie prachtig  om te zien is, ook nog eens mooi aan de binnenkant.

Technologie

De echte technologie zit namelijk pal onder de motorkap. Met een verwijderbaar batterijpakket, waar je lekker makkelijk bij kan, biedt de Searacer tot 50 minuten stroom per laadsessie. Natuurlijk heb je minder vermogen dan bij die traditionele bakbeesten, maar het lijkt ons niet dat je perse harder dan 80 km/u wil gaan. De twee electromotoren leveren gezamenlijk 33,5 kW (45 pk), wat resulteert in een topsnelheid van ongeveer 80 km/u. Dat, in combinatie met het indrukwekkende gewicht van deze gadget, 64 kilo, zorgt ervoor dat je met deze jetski enorm wendbaar bent en natuurlijk uit de startblokken kan wegschieten. Hier zien we over een paar jaar ongetwijfeld YouTube videos bomvol stunts van.

Seacruiser

We horen jullie al denken, tja ik wil er wel een maar ik krijg vrouwlief niet zo gek. Ook daar heeft Searider aan gedacht en daarom hebben ze ook de Seacruiser onthuld. Denk aan de vorige jetski maar dan in een jasje van een Vespa. Een elegantere versie die minder race-monsterig oogt dan haar grote broer, maar ook deze beschikt over twee electromotoren. Die is wel iets minder krachtig, maar met nog steeds 30 pk, is deze schattige water-Vespa het perfecte kleine zusje van de Searacer.

De toekomst van jetski’s is nabij. De Seariders staan gepland om van de zomer te releasen, maar je kan ze uiteraard nu al preorderen. Voor een zachte €27.950 voor de snelle en € 22.800 voor de elegantere, cruise jij de hele zomer over ‘t Ij, de Amstel of de Noordzee natuurlijk.

Reageer op artikel:
Met deze leipe Searider jetski cruise je binnenkort met 80 km/u over het water
Sluiten