Door deze science fiction portaal wordt New York en Dublin met elkaar verbonden

Het lijkt wel haast een film van Monster Inc., een portaal die 24 uur per dag in verbinding staat met mensen die 5000 kilometer verderop staan. Maar niks is minder waar, het blijkt een technologisch kunstwerk!

Heb jij een long distance relatie, je neef al eeuwen niet gezien, of zit je vast met een lege portemonnee voor een citytrip terwijl je in New York bent? Geen zorgen! Deze portaal biedt de oplossing en staat precies tussen het bruisende kruispunt van 5th Avenue, Broadway en 23rd Street in New York, en O’Connell Street in het centrum van Dublin.

Portaal

Met het futuristische portaal en zijn opvallende ronde scherm, kan je de komende maanden 24 uur per dag een kijkje nemen in wat er aan de andere kant van de wereld gebeurt. En dat trekt veel kijkers. Bijna de hele dag staan er mensen bij de twee portalen. Volgens Amerikaanse media bleven geïnteresseerde voorbijgangers in New York soms wel uren hangen om te communiceren met Ieren aan de andere kant van het scherm. Op social media gaan filmpjes rond van twerkwedstrijden, worden er nummers uitgewisseld en geflirt.

Dronken vrouw

De onverwachte populariteit van The Portal is een regelrechte hit voor de bedenkers. ‘We zijn overdonderd door alle positieve reacties’, lieten ze weten. ‘We geven bewust geen regels mee over hoe je met het portaal moet omgaan.’ Maar dat ging al snel fout, niet iedereen gebruikt de live verbinding voor de meest ‘nette’ doeleinden. Zo werd in Ierland binnen enkele uren na de onthulling van het portaal een dronken vrouw opgepakt nadat ze minutenlang tegen het scherm aan het slaan en duwen was geweest met haar lichaam. Jammer, maar ook dronken kan je niet via het portaal naar de andere kant van de wereld reizen.

@alikidkat This is so cool!!! #portal #dublin #nyc ♬ original sound – rxnplify

 

Reageer op artikel:
Door deze science fiction portaal wordt New York en Dublin met elkaar verbonden
Sluiten