Spaanse schrijver bouwt een ruimteschip om zelfverzonnen planeet te bezoeken

redactie 9 dec 2018 Entertainment

Waarschijnlijk heb je nog nooit van de naam Lucio Ballesteros gehoord. Hij is een schrijver van romannetjes en woont in het Spaanse Ourense. De afgelopen jaren was hij met een nogal vaag project bezig, de beste man bouwde een ruimteschip. 

Het ruimteschip is zijn levenswerk. Hoewel iedereen hem voor gek verklaarde, ging de schrijver gewoon onvermoeibaar door met zijn wilde plannen. Het is de bedoeling om het schip naar de planeet 10/7 te reizen. Volgens de schrijver zelf: ‘een goddelijke en een menselijke planeet‘. De kans dat het ruimteschip de planeet bereikt achten wij op zo’n slordige nul procent. De planeet bestaat namelijk wel, maar dan alleen in de boeken en de fantasieën van Ballesteros zelf.

Voor zijn dood

Hij heeft al zijn tijd en geld (100.000 euro) in het gevaarte gestoken en het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Het ruimteschip gemaakt van aluminium en methacrylaat bevat vele interessante technische snufjes. Volgens hem is dit het ruimteschip van de toekomst. Hij moet het koste wat het kost voor zijn dood afmaken, om zijn bestemming te bereiken. We gunnen het ‘m natuurlijk van harte. Aandoenlijk zo’n schrijver met zulke bijzonder idealen. En wie weet gaat deze man ons misschien wel verbazen…

Huffington Post

Reageer op artikel:
Spaanse schrijver bouwt een ruimteschip om zelfverzonnen planeet te bezoeken
Sluiten