Schotland verkozen tot mooiste land ter wereld

Redactie 5 Sep 2017 Entertainment

Het land van de uitgestrekte heuvellandschappen, gladde spiegelmeren en roemruchte kastelen. Schotland heeft heel veel moois te bieden, dat hebben we al eens kunnen ervaren in Edinburgh. Volgens de lezers van Rough Guide is Schotland zelfs het mooiste land ter wereld.

Daarmee blijft het bekende schoonheden als Canada en Nieuw Zeeland voor, die respectievelijk eindigden op de tweede en derde plek. Andere landen die de top-20 haalden waar onder meer Vietnam (#20), Kroatië (#19), Wales (#10), Verenigde Staten (#9) en Engeland (#7).

Duidelijk een UK-getint publiek, maar met Schotland kunnen we prima leven. Niet alleen de natuur is prachtig, de mensen zijn ook fantastisch. Denk maar eens aan die voetbal- en rugbywedstrijden. En die Schotten kunnen zuipen jongen! Wist je trouwens dat je ook het Noorderlicht in Schotland kan zien? Bovendien is het met de heuvelachtige kronkelige weggetjes echt een ultiem land om te roadtrippen. Hieronder een aantal foto’s die de uitverkiezing wat kracht bij zetten. Ondertussen vraagt FHM’s babbelbox zich af, wat vind jij het mooiste land ter wereld?

Foto’s: Pixabay

Reageer op artikel:
Schotland verkozen tot mooiste land ter wereld
Sluiten