Britse man krijgt 22k schadevergoeding omdat hij per ongeluk besneden is

redactie 6 Aug 2019 Entertainment

Het zal je maar gebeuren hé. Kom je er na de operatie achter dat je voorhuid ineens weg is, terwijl dat dus niet de bedoeling was. Hij kwam eigenlijk voor een kleine ingreep aan zijn blaas, maar uiteindelijk werd hij dus besneden. Deze blunder levert hem wel bijna 22.000 euro schadevergoeding op.

De 70-jarige Terry Brazier lag te wachten na de ingreep, na twee uur durfde eindelijk iemand te zeggen waar het op stond. “Sorry, we hebben u besneden”, werd hem verteld. Op zich geen enorme ramp natuurlijk, maar toch wel verrot als je dacht dat ze een kleine ingreep gingen doen aan je blaas.

Schaamte

De verpleegkundigen en chirurg kwamen met het schaamrood op kaken naar hem toe. “Ze zeiden dat ze me niet terug konden brengen naar de verpleegafdeling omdat ze eerst even met me wilden praten. Wat ik vervolgens hoorde was een complete verrassing”, vertelt Terry.

Het ziekenhuis wijdt het aan bepaalde controles die niet zijn uitgevoerd. Zoals een dossier lezen denken wij. “Er zijn grappen over gemaakt, maar dit heeft ook een serieuze kant”, zegt Terry. ,,Het had slechter kunnen uitpakken voor iemand anders. Het foute lichaamsdeel had wel geamputeerd kunnen worden.”

Schadevergoeding

De man krijgt wel een aardige schadevergoeding om de pijn een beetje te verzachten, maar ja die voorhuid gaat ‘ie niet meer terug zien. De directeur van het ziekenhuis snapt ook dat het leed niet helemaal verzacht kan worden. “Maar we hopen dat het de psychische schade toch enigszins kan compenseren”, zegt hij. Wat een verhaal joh.

Reageer op artikel:
Britse man krijgt 22k schadevergoeding omdat hij per ongeluk besneden is
Sluiten