Schrijver Peaky Blinders komt met nieuwe serie over elitetroepen van SAS

redactie 21 Aug 2019 Entertainment

De schrijver van hitseries Peaky Blinders en Taboo, Steven Knight, schudt het ene na het andere geniale idee uit zijn mouw alsof het niets is en lijkt totaal geen behoefte te hebben aan enige rust. Zijn volgende klapper staat alweer klaar en moet een serie worden over de dappere soldaten van de speciale troepen van het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een titel voor de nieuwe serie van de Britse topauteur is nog niet bekend, maar over de inhoud deed hij een boekje open. De bedenker wil de kijker meenemen naar de oprichting van een van de beroemdste legereenheden ter wereld: de Special Air Service, ook wel SAS genoemd. Gedetailleerd zullen de beginjaren van deze elitetroepen getoond worden. Het verhaal is gebaseerd op het het boek SAS: Rogue Heroes van Ben Macintyre wat draait om de waargebeurde verhalen van de heroïsche soldaten.FHM-SAS

Gedurende de Tweede Wereldoorlog maakte de SAS naam als daadkrachtige eenheid die de meest moeilijke operaties onder de zwaarste omstandigheden uit kon voeren. De mannen van dit gevreesde bataljon gingen voor elkaar door het vuur en zetten alles op alles de missie te voltooien. Broederschap staat hier in hoog aanzien. Het motto van de speciale troepen is het veelzeggende Who dares, wins. 

De opdrachten voor de SAS waren vaak snelle, krachtige en gedurfde aanvallen achter de vijandelijke linies met als doel de vijand onverwacht ernstig te verzwakken. Vervolgens trokken deze mannen met stalen zenuwen zich weer terug om in het geheim de volgende missie te plannen. Wanneer Knight erin slaagt deze acties mooi op beeld te zetten, belooft deze serie zeker indrukwekkend te worden!

FHM: SAS

Knight voegt daaraan toe: “This will be a secret history telling the story of exceptional soldiers who decided battles and won wars only to then disappear back into the shadows.” Wij zijn uiteraard nieuwsgierig naar deze serie en hopen op een meeslepend en realistisch oorlogsspektakel. Tot die tijd genieten we alvast van het 5e seizoen van Peaky Blinders!

 

Esquire

Reageer op artikel:
Schrijver Peaky Blinders komt met nieuwe serie over elitetroepen van SAS
Sluiten