Sander Schimmelpenninck en Yvonne Coldeweijer gooien bakken modder naar elkaar op social media

De naam Sander Schimmelpenninck hebben we afgelopen weken natuurlijk vaak voorbij horen komen. In zijn nieuwe serie licht hij de gevaren en valkuilen van social media uit. Yvonne Coldeweijer, de socialmedia godin met een roddel imperium en achterban waar je u tegen zegt, staat hier natuurlijk lijnrecht tegenover. En wat denken jullie dat deze tegenpolen doen? Precies, continu de kat op het spek binden. 

In de nieuwe serie gaat Sander opzoek naar het maatschappelijke problemen die komen kijken bij social media. En ja, in strijd met de serie is het tijd om even flink wat modder te gooien. Want met samen ruim 910 duizend volgers is er natuurlijk geen betere manier dan de beschuldigingen op het wereldwijde web te smijten.

Rioolbewoners als Yvonne Coldeweijer 

Zo luidt de kop van Sander zijn nieuwe column in de Volkskrant. ”Coldeweijer en andere rioolbewoners stellen altijd dat ‘BN’ers er zelf om vragen’. Alsof het presenteren van een televisieprogramma, professioneel zingen of voetballen geen vak zou zijn, maar slechts een vorm van aandachttrekkerij, een excuus voor talentloze charlatans om een verdienmodelletje op te tuigen. Kortom, alsof BN’ers precies zijn zoals Coldeweijer zelf.” schrijft Sander. Hij noemt juicekanalen daarnaast een onderdeel van de ‘domrechtse zuil’. Naar vermoeden schuilt heel bekend Nederland zich achter Sander, Yvonne die continu in iedereens huwelijk loopt te wroeten en relaties op het spel zet, wordt niet vaak met open arme ontvangen. Ook schrijft hij ”Het beschamende van Coldeweijer is dat zij zichzelf als moreel zuiver ziet. Alsof andermans huwelijksperikelen wérkelijk een misstand zijn die aan het licht gebracht moet worden. Alsof de terreur van haar tradwivestroepen wérkelijk gerechtvaardigd is. Coldeweijer zegt voortdurend van dingen te ‘schrikken’ wanneer ze ‘smullen’ bedoelt, maar de meute ziet het quasi-fatsoenlijk bedrog niet. Vrolijk worden primitieve jaloezie en offerzucht geëxploiteerd in een webshop vol tokkietruitjes; morele corruptie was zelden lelijker.”

Kaboutertje Schimmelpenninck

En tja, Sander, wie de bal kaatst, moet hem terug verwachten. En dus nagelt de juice queen jou finaal aan de schandpaal met haar eigen column ‘‘Kaboutertje Schimmelpenninck en de Juice Heks” teksten als “Kaboutertje Schimmelpenninck gaat namelijk graag naar feestjes waar studentenmeisjes zijn. Daar mengt hij zich in vriendinnengroepen en drinkt hij graag een Breezertje mee. Kaboutertje Schimmelpenninck, bijna 40 jaar oud, komt daar wel eens in de probleempjes.Ze vervolgt dit met een aantal affaires die ze Sander in de schoenen schuift. Lekker volwassen bezig beiden!

Kanten

Wiens kant kies je in dit ordinaire moddergooien? Dat laten we lekker aan jullie over.

 

Reageer op artikel:
Sander Schimmelpenninck en Yvonne Coldeweijer gooien bakken modder naar elkaar op social media
Sluiten