De nieuwe tv van Samsung verandert de muur in een thuisbioscoop

redactie 4 dec 2018 Entertainment

Tv-kijken is de afgelopen jaren flink veranderd. Zo keken we jaren geleden nog een naar een enorme koelkast. In de loop der jaren zagen we de televisietoestellen steeds verder afslanken. Nu gaat Samsung nog effe verder mee. Dit is ‘The Wall’. Niet te verwarren met het legendarische Pink Floyd-album uit 1979. 

The Wall is een zogenaamd modulair scherm. Het vette is dat je het scherm zelf zo groot kan maken als je zelf wil. Zo kun jij je favoriete films enorm groot aanschouwen. Dit komt omdat je de panelen van The Wall aan elkaar kan koppelen, doordat ze randloos zijn. Zo bouw je zelf een dik scherm. De puur zwarte basis met ultralage lichtreflectie zorgt voor een opvallend contrast zodat je alle details kunt zien.

Zal dit dan de toekomst van het televisiekijken worden? Je weet het nooit. Hoewel we ons afvragen hoe leuk het is om iedere avond naar zo’n enorm scherm te koekeloeren. Natuurlijk is voor vriendenavonden wel chill om grootst uit te pakken in de letterlijke zin van het woord.

Kleurzuiverheid

Samsung zegt dat het met deze technologie mogelijk is om  HDR10 + -afbeeldingen (beelden met een hoog dynamisch bereik) te laten zien op het scherm met dubbele superieure kleurzuiverheid en een breder kleurengamma dan andere LED-tv’s. Dat is nogal een uitspraak.

Bioscoop

Straks kan dus waarschijnlijk iedereen een enorme bioscoop thuis bouwen. Lekker pochen tegen de buurman, zodat hij zijn tv weer groter laat maken. Laten we hopen dat het niet zover gaat komen. De verwachting is dat The Wall vanaf volgend jaar verkrijgbaar is voor de consument, nu blijft het nog bij zakelijke klanten. Kun je daar niet op wachten? Je kan Samsung mailen om ze te bestellen, want ze zijn al wel gelimiteerd leverbaar. Het feit dat ze er nog geen prijs bij hebben gezet, zegt waarschijnlijk al genoeg. Maar hé, de allereerste LED-tv was ook pleurisduur, dus we houden moed.

samsung
Foto: Samsung
samsung
Foto: Samsung

Maxim

Reageer op artikel:
De nieuwe tv van Samsung verandert de muur in een thuisbioscoop
Sluiten