Met de Samsung 3D VR monitor waan jij je zonder headset in je favoriete VR-games

De CES 2024 is inmiddels in volle gang en dat is voor liefhebbers van de dikste gadgets een waar walhalla. Op het misschien wel grootste technologie event ter wereld worden de laatste snufjes op het gebied van tech besproken en komt Samsung met een wel heel dikke monitor.

Het begint er steeds meer op te lijken dat VR, oftewel Virtual Reality, een blijvertje wordt en daar maken een hoop Tech bedrijven graag gebruik van. Wanneer jij een VR headset opzet, waan jij jezelf helemaal in die dikke film of game waar je mee bezig bent. Het nadeel van die leipe technologie? Die idiote bril op je kop. Maar daar lijken de vrienden van Samsung iets op gevonden te hebben.

Samsung 3D VR Monitor zonder headset

Onze Koreaanse vrienden hebben namelijk een monitor aangekondigd, waarmee jij volledig in je game of serie wordt gezogen met VR technologie, zonder dat rare brilletje op je hoofd. De toekomst is hier, dames en heren. In plaats van een grote headset, maakt de monitor gebruik van gezichts- en oogtracking.

3DS technologie

Wanneer jij de monitor op de zogeheten 3D mode zet, activeert het scherm de twee ingebouwde camera’s die alle bewegingen van jouw ogen en gezicht nauwkeurig volgen. Daarmee ontstaat er een soort 3D effect in het scherm, zonder dat je een brilletje nodig hebt. Beetje hetzelfde idee als de Nintendo 3DS (kennen we die nog?).

Ondersteuning VR 

Maar een 3D effect is toch iets anders dan een VR effect, horen we jullie denken. Dat klopt helemaal, maar met deze monitor kan jij toch op een bepaalde manier gebruik maken van die kekke VR effecten. Deze monitor ondersteunt namelijk ook, zoals ome Samsung dat zelf zegt, “bestaande VR games, ervaringen en content”. De eerste partner die het wel ziet zitten om mee te doen aan dit projectje? Steam VR, en volgens Samsung kunnen er dat in de toekomst nog best wel eens meer worden.

De mensen van Samsung moeten voor de terugvlucht wel wat extra ruimte in de koffer maken, want zij hebben met deze aankondiging ook meteen de CES 2024 Innovation Award gewonnen. Kunnen ze in die alvast hun zak steken.

Wanneer de monitor uitkomt is nog niet helemaal bekend, maar Samsung zelf geeft aan dat we “later in 2024” meer informatie kunnen verwachten over dit kekke speeltje. Had jij na het lezen van de titel al je verlanglijstje erbij gepakt voor de aankomende feestdagen? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Het product staat nog in de kinderschoenen dus het kan best nog wel eens een tijdje duren voordat ‘ie op de markt komt. De prijs? Daar weten we ook nog niets over, maar de verwachting is dat je de huidige prijzen van VR brillen, wel als maatstaaf kan hanteren.

Reageer op artikel:
Met de Samsung 3D VR monitor waan jij je zonder headset in je favoriete VR-games
Sluiten