Salud Spirits laat de whiskyliefhebber alvast watertanden door nieuwe collab met Chichibu

Liefhebbers van Japanse whisky opgelet, reden genoeg om even op het puntje van je stoel te gaan zitten. Eerder lieten we ons al uit over de opmars van de Japanse whisky op de Nederlandse markt, maar nu kunnen we de whiskyliefhebbers wederom verblijden met heuglijk nieuws. Salud Spirits introduceert opnieuw een whisky in samenwerking met Chichibu. Maak kennis met ‘Ichiro’s Malt & Grain Red Wine Cask’, ter ere van de dikke lancering van Spirits of Salud. 

Deze eerste eigen botteling binnen de reeks van ‘Spirits of Salud’. Het is best bijzonder voor het merk, gezien het exclusieve partnerschap van maar liefst elf jaar met Chichibu. Nooit eerder wist Salud Spirits in één jaar de hand te leggen op drie vaten. Een ware primeur, speciaal ter ere van de Spirits of Salud.

Chichibu

Salud

Het motto van Salud Spirits, “Drink Less, Drink Better”, vangt perfect hun toewijding aan hoogwaardige ambachtelijke dranken die zijn gemaakt om volop van te genieten. Spirits of Salud, het nieuwe merk dat whisky voor de nieuwe generatie cool maakt. Ze kiezen hun vaten zorgvuldig uit, in samenwerking met exclusieve merken van Salud Spirits. Niet alleen Schotse whisky, maar ook die trendy new world whisky’s. Ook unieke gins, rums etc. zullen aan bod komen bij de ‘Spirits of Salud’.

Er zijn natuurlijk al bofkonten geweest die deze whisky al eventjes hebben mogen proeven.

Smaakexplosie

De geur is een uitnodigende mix van amandelroom, fudge, chocolade met nougat, gekonfijte viooltjes en gedroogde peer. De eerste slok is licht zoet, precies zoals verwacht. Zowel neus als smaak onthullen diezelfde combinatie van mout en chocolade. Een vleugje rode peperkorrels en donkere chocolade eindigen met een droge afdronk. Allspice en een vleugje kaneel blijven hangen, nadat de romige chocolade verdwenen is. Een heerlijk avontuur voor de smaakpapillen.

Design

Het design van deze bijzondere editie is volledig vormgegeven door Salud in samenwerking met Rosh Studios. Opnieuw bundelden ze de krachten met Robbin Snijders, ook wel bekend als Warbb. Deze digitale kunstenaar creëert levendige kunst met een mix van kleur, diepte en natuurlijke elementen. Op een perfecte locatie met natuur vibes, mooie wolken en bergen die met de seizoenen weerspiegelen. Daarnaast is er nog een engeltje te zien die zichzelf opvoedt met de Chichibu-wereld.

Wat deze editie extra speciaal maakt? Het betreft een single cask whisky, beperkt tot een oplage van slechts 272 flessen. Deze limited edition wordt geleverd in flessen van 70cl en is in nauwe samenwerking met onze officiële Chichibu Stores geselecteerd, wat het een waar collector’s item maakt.

Chichibu

Chichibu

De keuze van het vat weerspiegelt de unieke visie op de whiskeymarkt van zowel Salud als de gerenommeerde Chichibu-distilleerderij. Laten we overigens niet vergeten dat Chichibu steevast in de top 16 van de wereld staat, waardoor deze whisky niet alleen exclusief is maar ook een wereldwijde erkenning geniet.

Lieke van Vliet, CCO van Salud Spirits is helemaal in haar nopjes met de nieuwe whisky. “Chichibu’s Ichiro’s Malt & Grain Spirits of Salud is een viering van vakmanschap en een eerbetoon aan de kunst van het blenden” verklaart ze. “Met slechts 272 genummerde flessen vertegenwoordigt deze release niet alleen een whisky maar ook een exclusieve ervaring die liefhebbers van Japanse whisky zullen waarderen.”

Voor de kerst te verkrijgen

Een nipje van deze exclusieve Japanse whisky over je tong laten vloeien, dat zal een ware smaaksensatie voor je worden. De flessen komen voor de kerst binnen, maar je moet er als de kippen bij zijn als je er eentje in huis halen. Wij gaan er in ieder geval een proberen te bemachtigen, want dit wil je niet missen. Check voor meer info saluddistribution.nl of hun Instagram-pagina.

Reageer op artikel:
Salud Spirits laat de whiskyliefhebber alvast watertanden door nieuwe collab met Chichibu
Sluiten