Raven in een vliegtuig met Skrillex? Dát doe je op SAGA Festival

Vorig weekend waren wij helemaal los op het meest waanzinnige festival in Boekarest, Roemenië: SAGA Festival. De derde editie van dit spektakel trok maar liefst 165.000 feestbeesten aan gedurende drie dagen. Wat maakt dit elektronische muziekfestival zo onweerstaanbaar voor al die festivalgangers? Nou, laten we beginnen met een line-up waar je ‘u’ tegen zegt, vol met de meest geliefde techno, house, hip hop en trap artiesten. Dat wordt gecombineerd met visuals die je rechtstreeks naar een andere dimensie katapulteren. Laten we ook vooral het festivalterrein niet vergeten, een oud vliegveld inclusief een Rave Plane! Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de waanzinnige prijzen.

Dit artikel bevat honderd en één redenen om volgend jaar een ticket voor SAGA Festival te kopen, want geloof ons, het is het meer dan waard. Wil je SAGA Festival liever eerst in actie zien? Bekijk dan hier ons Instagram story verslag voor de échte ervaring.

SAGA Festival

Het festival wordt georganiseerd door de Nederlandse feestmeester ALDA. Deze muziekevents organisatie weet als geen ander hoe ze een onvergetelijk festival moeten neerzetten. Nederlandse festivalorganisaties staan nou immers bekend voor het organiseren van de meest epische feesten. Na drie dagen feesten op SAGA kunnen we met zekerheid zeggen: dit doen ze nog steeds.

Locatie

Eén van de vele voordelen van een festival dat lekker dichtbij de evenaar ligt in vergelijking met ons koude kikkerlandje? De zon, natuurlijk! Die straalde volop op onze eerste festivaldag en man, wat waren we er klaar voor. Ons hotel was nog geen 300 meter verwijderd van het festivalterrein, dus we waren er in no-time. Met onze VIP-tickets konden we gewoon doorlopen bij aankomst, maar ook de rij voor de normale tickethouders liep ondanks de hoeveelheid mensen verrassend snel door.

Rave Plane

De absolute knaller op het festivalterrein was zonder twijfel de Rave Plane. Dit oude vliegtuig leek rechtstreeks uit een aflevering van Pimp My Ride te komen, want man, wat zag dat ding er vet uit. Een graffiti-artiest heeft zijn creatieve explosie erop losgelaten en het hele gevaarte voorzien van te gekke street art. In de Rave Plane vonden exclusieve feestjes plaats, waar je los kon gaan met dj’s als Alan Walker, Gordo, Hitty, Gabry Ponte en Joel Corry. Last minute besloten Fisher, Skrillex, Mochakk en Vintage Culture nog om festivalgangers te trakteren op een monsterlijke set in de Rave Plane. De bas knalt hier zo hard door de speakers dat het hele vliegtuig gewoon meedeint. Je zou het een 6D-ervaring kunnen noemen want het voelt alsof je letterlijk in de muziek wordt gezogen!

“I’m glad to return to SAGA in such a different place as Romaero, it’s a special energy,” – Alan Walker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SAGA Festival (@saga_festival)

Sensationele mainstage show

Naast de legendarische Rave Plane zijn er nog zes andere stages waar je volledig uit je dak kunt gaan. De visuals zijn overal stuk voor stuk te gek, maar de mainstage is de absolute nummer één. Elke avond om elf uur gaven de productiehelden een extra dosis gas en presenteerden ze ons een audiovisueel spektakel dat drie minuten lang duurde. Op de gigantische schermen verscheen een hyperactieve, doorgeflipte versie van gorilla Bokito die recht op je afstormde. Je had geen 3D-bril nodig om het gevoel te hebben dat die gorilla, met zijn laserrode ogen, rechtstreeks uit het scherm sprong. Tezamen met het te gekke lichtspektakel en de lasers die alle kanten op flitsten, was het een show die bij ons in het geheugen gegrift staat!

Eigenlijk zou niemand minder dan popster Lil Nas X ook performen op de mainstage, maar helaas moest hij afzeggen vanwege gezondheidsproblemen. Daar hebben we niet lang over getreurd, want zo collegiaal als Skrillex is viel hij in voor zijn set. Hierdoor hebben we maar liefst drie uur genoten van de keiharde show van Skrillex. De energie die losbarstte in het publiek bij zijn opkomst was bijna tastbaar.

We hadden wel een beetje pech toen we hoorde dat zondag ook Wiz Khalifa zijn performance was afgezegd, ook iets met z’n gezondheid. De organisatie wist dit toch goed op te lossen door Fisher voor de tweede keer dat weekend te laten draaien, dit keer op de mainstage. En jongens, dat was een briljante zet! Fisher is een ware energiebom en zijn enthousiasme is aanstekelijk. Dat in combinatie met de bizar leipe visuals was gewoonweg magisch! Wij waren niet de enige die daar zo over dachten. Zo stond rechts van ons op het VIP-deck de bloedmooie wederhelft van Fisher helemaal los te gaan op zijn set. En ik heb van horen zeggen dat aan mijn linkerkant de Roemeense president en zijn vrouw daar stonden te genieten van de hele show.

Raven tussen de vliegtuigen

Naast het raven in een vliegtuig, kan je bij SAGA Festival ook raven ónder een vliegtuig. Bij de Spark stage staan maar liefst drie vliegtuigen wat een geweldig aanzicht is. Hier hebben we gedanst op een onwijs goeie, drie uur durende set van Mau P, maar zijn ook positief verrast door UK garage dj Hitty en deep deep/tech-house dj Hot Since 82.

Techno tempel

Een van onze andere favoriete stages was de Heat stage, een stage in een gigantische vliegtuighangar. Met dj’s als Kevin de Vries, 999999999, Adam Beyer, Tale of Us, Paula Temple, Nina Kraviz en Ida Engberg kan je gewoonweg stellen dat SAGA een line-up heeft om van te watertanden. Deze techno-goden en -godinnen gaven live-sets van wereldklasse die ons deden smelten van extase. We hebben daar gedanst alsof ons leven ervan af hing, tot onze beentjes smeekten om terug te keren naar het hotel. Maar hey, wie heeft slaap nodig als je kunt raven in een tempel van pure technomagie?

Prijzen

Voor een festivalweekend op SAGA hoef je je spaarvarken niet te plunderen. Bij de twee grote foodcourts aanwezig op het festival heb je keuze uit tientallen verschillende foodstands met heerlijk eten. Van Nederlandse poffertjes, een goed volgeladen burger tot aan een Italiaanse truffelpasta, er is voor ieder wat wils. Bij de bar, waar je vaak zo goed als meteen aan de beurt bent, haal je een biertje voor omgerekend €3,50 en een gin tonic voor ongeveer €6,65. Goed te doen dus! Voor een driedaags festivalticket betaal je maar €80. Momenteel is er zelfs een gelimiteerde hoeveelheid driedaagse festivaltickets te verkrijgen voor maar €60! Verder zijn er nog verschillende kledingstands aanwezig op het festival met leuke items die ook niet gek duur zijn, kan je een ritje maken in het reuzenrad dat ’s nachts prachtig oplicht of in een straaljager simulator zitten. Het is maar net waar je zin in hebt.

Een lang verhaal kort

Op SAGA Festival zijn zeven fantastische podia waar je wordt ondergedompeld in audiovisuele extase van topklasse. Verdeeld over drie dagen treden meer dan 100 artiesten op, de meeste van hen absolute pioniers in hun vakgebied. De organisatie heeft alles tot in de puntjes geregeld, zodat je niet in eindeloze rijen staat te wachten of je zorgen hoeft te maken over het bemachtigen van muntjes. Veiligheid staat hoog in het vaandel en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld of vervelende interacties gehad. Iedereen doet er lekker z’n eigen ding en is vooral bezig met gewoon keihard feesten. Het beste van alles? Voor SAGA Festival betaal je slechts een fractie van wat je normaal gesproken kwijt zou zijn voor een vergelijkbaar festival in Nederland.

5, 6 en 7 juni 2024 vindt dit grote spektakel wederom plaats. Dit is dus hét moment om je vrienden op de hoogte te stellen en die tickets voor een schamele €60 binnen te harken!

Video

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SAGA Festival (@saga_festival)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SAGA Festival (@saga_festival)

Gallery

Instagram stories verslag

Onze eigen ervaring op SAGA Festival in beeld, vind je hier!

Reageer op artikel:
Raven in een vliegtuig met Skrillex? Dát doe je op SAGA Festival
Sluiten