Russian Doll is de nieuwe topserie op Netflix

redactie 6 Feb 2019 Entertainment

Netflix doet goede zaken aan het begin van dit jaar. Naast Sex Educacation en de aankondiging van de terugkeer van The Walking Dead, hebben ze nog eens een nieuw pareltje uitgebracht. Deze komt met de naam: Russian Doll. Hoppa, meteen weer wat kijkvoer voor de komende dagen.

Er wordt in de serie maakt gebruik van een bekend concept. De hoofdrolspeelster, een jonge vrouw die niet vies is van een drankje of een jointje hier en daar, komt vast te zitten in een cirkel. Het begint op haar eigen verjaardag. Ze wordt geschept door een auto. Een voltreffer, want ze is meteen dood. Of toch niet? Het eerstvolgende moment staat ze weer in haar eigen badkamer, op haar eigen verjaardag. Anders dan bijvoorbeeld Groundhog day, die met hetzelfde concept van een soort cirkel werkt, is ze zich meteen bewust van het feit dat er iets niet klopt. De serie neemt je mee met het Scheldende, kettingrokende en toch hilarische personage, Nadia Vulvukov, en haar zoektocht naar antwoorden.

Recensies Russian Doll

De beoordelingen van deze serie liegen er niet om. Hij is pas sinds 1 februari op Netflix verschenen, maar heeft binnen hele korte tijd donders veel goede kritieken mogen ontvangen. De website Rotten Tomatoes is duidelijk. Russian Doll is met vlag en wimpel geslaagd, met een perfecte score van 100%. Ook IMDb, de andere grootheid in recensieland, blijkt onder de indruk van de serie. Een dikke 8,1. Lekker hoor.

 

Reageer op artikel:
Russian Doll is de nieuwe topserie op Netflix
Sluiten