“180” zal nooit meer hetzelfde klinken: legendarische dartsscheids Russ Bray stopt

Een stem die je uit duizenden herkent, die van dartsscheidsrechter Russ ‘The Voice’ Bray, zal van de televisie verdwijnen. De man trekt de stekker uit z’n carrière als dartsscheidsrechter na afloop van het WK. De iconische scheids van 66 jaar oud deelde dit op social media. Een van de meest rauwe stemmen die je jezelf kan voorstellen en altijd keihard “one hundred and eighty” roept als er drie keer triple 20 wordt gegooid, besluit er nu een eind aan te breien.

De Brit werd in 1996 bij de PDC (Professional Darts Corporation) gehaald, maar neemt nu afscheid om jongere scheidsrechters een kans te geven. Zijn laatste grote toernooi op het hoogste niveau is op 3 januari tijdens het WK. Maar no worries, hij verdwijnt niet helemaal van het toneel. Je gaat ‘m nog horen in de World Series, daarna neemt de man echt afscheid.

Russ Bray

Russ Bray ademt darts en de fans van de sport zijn helemaal weg van hem. Zelf zo erg dat zijn “one hundred and eighty” als ringtone beschikbaar is, hij heeft een eigen darts-app en hij heeft in talloze reclamefilmpjes zijn stem laten horen. Je kan dus wel spreken van een ware legende in de dartswereld.

Reageer op artikel:
“180” zal nooit meer hetzelfde klinken: legendarische dartsscheids Russ Bray stopt
Sluiten