Een epische zomertrip met je vrienden? Wat dacht je van een wandeling in de ruimte

De zomer brengt dit jaar niet alleen zonneschijn en barbecues, maar misschien ook wel de allereerste commerciële ruimtewandelingsmissie! Polaris Dawn, de eerste stap in het Polaris programma, zal een crew van vier mensen naar ongekende hoogtes brengen en daarbij enkele records verbreken.

Dit wordt de eerste commerciële ruimtewandeling in de geschiedenis.

Polaris

Deze commerciële missie zal de eerste in zijn soort zijn en maakt deel uit van het grotere Polaris programma, dat uiteindelijk zal leiden tot de eerste bemande lancering van Starship. De succesvolle testvlucht van het Starship-lanceersysteem van SpaceX vorige week was al een grote stap in die richting. Shift4-oprichter en miljardair Jared Isaacman zal deel uitmaken van de eerste bemande missie aan boord van Starship. Als we zijn optimistische voorspellingen moeten geloven, lijkt het erop dat we deze missie aankomende zomer al kunnen verwachten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Polaris (@polarisprogram)

De crew

Tijdens de missie zal een crew van vier man meegaan, bestaande uit Isaacman, Anna Menon, Scott Pottet en Sarah Gillis. Geen van de teamleden zijn getrainde astronauten, maar hebben wel allemaal ervaring in luchtvaart- en ruimtevluchtoperaties. De lancering van Polaris Dawn was oorspronkelijk gepland voor eind 2022, maar werd uitgesteld vanwege de extra training die nodig was voor de bemanning en de wijzigingen aan de Crew Dragon-capsule die nodig waren om de bemanningsleden naar de ruimte te kunnen vervoeren. Erg geruststellend allemaal ja..

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Polaris (@polarisprogram)

Baanbrekend

Polaris Dawn zal met zijn vlucht de hoogste aardbaan ooit bereiken. De ruimtewandeling wordt uitgevoerd vanuit een Crew Dragon capsule. Deze zal worden gelanceerd op een SpaceX Falcon 9 raket vanaf NASA’s Kennedy Space Center in Florida. Naast de commerciële insteek van de vlucht zullen zij zich ook richten op het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Zo zullen door de Van Allengordels vliegen om de effecten van ruimtestraling op de menselijke gezondheid te onderzoeken.

Dus, als we het hebben over zomertripjes, dan is dit er eentje die je niet snel zult vergeten. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke zon, zee en strandvakantie met je maten. Heb jij nou al een vakantie met je vrienden gepland staan? Neem dan je liefje je mee op een tripje naar de ruimte. Hier kun je namelijk binnenkort uiteten in de ruimte!

Reageer op artikel:
Een epische zomertrip met je vrienden? Wat dacht je van een wandeling in de ruimte
Sluiten