RUF showt nieuwe machtige CTR Yellowbird en belooft spektakel

Redactie 11 mrt 2017 Machines

Het Duitse auto-tuningbedrijf RUF heeft zijn nieuwe topmodel gepresenteerd op de autobeurs van Genève, waar het auto’s blijft regenen. Het is een opgevoerde heruitgave van hun iconische model CTR waar ze in de jaren 70 de wereld mee verbaasden.

RUF neemt exclusief Porsches onder handen en sleutelt hieraan net zo lang totdat er een krachtig beest uit de garage rolt. Omdat het Duitse bedrijf ook zelf onderdelen maakt, worden ze officieel gezien als autofabrikant. Zo kon het gebeuren dat hun versie van de Porsche 911, de CTR Yellowbird uit 1987, de snelste productie-auto ter wereld werd!

Om het 20-jarig jubileum van deze legendarische bak te vieren, besloot RUF opnieuw een Porsche 911 flink te verbouwen en tot duizelingwekkende hoogtes op te voeren. De nieuwe CTR krijgt een biturbo 3,6 liter zescilinder boxermotor die een ongekende 700 pk levert! De wagen weegt slechts 1200 kg waardoor de topsnelheid ruim boven de 350 km per uur komt te liggen.

Volgend jaar zullen er 30 exemplaren van de nieuwe CTR Yellowbird gebouwd worden, naar verwachting zullen deze krachtpatsers niet voor een appel en een ei over de toonbank vliegen. Gelukkig houdt het merk wel vast aan de legendarische kleur, van de CTR zullen alleen knalgele modellen te koop zijn!

High Snobiety

Reageer op artikel:
RUF showt nieuwe machtige CTR Yellowbird en belooft spektakel
Sluiten