RTL gaat ‘Op zoek naar de Nieuwe Johan Derksen’

Redactie 18 dec 2017 Entertainment

De meest uitgesproken snor van Nederland is de jongste niet meer en is inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd. Hoewel Johan nog zo scherp als een mes is, is het nog niet zeker of de voetbal criticaster aan het eind van dit seizoen door gaat of er de brei aan geeft. “Iets als The Voice maar dan voor voetbalanalytici” zegt the man himself over het programma dat zijn opvolger moet voorbrengen.

Radijsjes fanaat Wilfred Genee kwam ook voor dit voetbalprobleem weer met een baanbrekend idee op de proppen zetten. De dirigent aan tafel en aangever van vele hilarische momenten, bracht RTL op het idee voor een nieuw televisieprgramma: Op zoek naar de Nieuwe Johan Derksen. Wilfred, die dit jaar nog als beste presentator werd gekroond met de Zilveren Televizier-Ster, gaat zelf het programma presenteren in de zoektocht naar zijn nieuwe sidekick voor Voetbal Inside. Derksen zelf wil niks met het programma te maken hebben en zal dus ook niet in de jury plaatsnemen.

Volgend seizoen

Ondanks de aflopende contracten van het Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp, wil RTL het succes trio natuurlijk niet laten gaan. “We hebben een driejarig contract aangeboden gekregen. Daar wil ik over nadenken, mits ik de vrijheid heb om eruit te stappen als ik het niet meer op kan brengen. Dat vinden ze geen probleem, maar ik moet nog beslissen,” zegt de gesnorde en sigaar rokende voetbalanalist tegen het AD. Als Johan toch besluit om door te gaan en de geranium nog even in de wachtkamer zet, wil dat niet zeggen dat de zoektocht naar een nieuwe voetbalbromsnor niet door gaat. Door de vele kritische noten en soms zelfs pijnlijke beledigingen aan tafel, staan de tafelgasten niet bepaald rijen dik opgesteld voor het RTL-gebouw. Ieder nieuw talent is welkom voor de heren van Voetbal Inside.

Het nieuwe programma zal in maart of april op de buis verschijnen. Wat de ‘Nieuwe Derksen’ zal winnen aan het eind van de talentenjacht is nog niet bekend, maar dat hij of zij zal aanschuiven aan de bekende stamtafel is zo goed als zeker.

Foto: Voetbal Inside

AD

Reageer op artikel:
RTL gaat ‘Op zoek naar de Nieuwe Johan Derksen’
Sluiten