We spraken Royston Drenthe over zijn ongeluk met de politie, ruzie met Messi en vrouwen

In 2005 sprintte er plotseling een vrolijke verschijning over de linkerflank van het prachtige biljartlaken in De Kuip. Met zijn dreads was Royston Drenthe een opvallende verschijning, maar voetballen kon hij ook. Door Foppe de Haan werd hij dan ook geselecteerd voor het jeugd-EK. In gesprek met Roya.

Een begin van een sprookje, want samen wisten de Rotterdamse rastafari en de nuchtere Fries de top te bereiken. Ze wonnen het EK Onder 21 jaar. De wereld lag aan zijn voeten, want alle grote clubs van Europa wilde hem hebben. Het werd de allergrootste. Het maagdelijk wit van De Koninklijke betaalde 15 miljoen euro. Nog altijd een van de beste uitgaande transfers ooit voor Feyenoord.

Real Madrid

Als 20-jarige belandde hij in de wereld van glitter, glamour en het absolute topvoetbal. Bij Real Madrid speelde hij samen met sterren als Iker Cassilas, Ruud van Nistelrooy en Raúl. Zijn debuut was als een uit een jongensboek. Vanaf een meter of 30 haalde hij via de onderkant van de lat verwoestend uit. Daarmee met markerstift zeggend: Royston Drenthe is hier. Hij moest de nieuwe topspeler van Oranje gaan worden.

Het liep allemaal ietsje anders. Bij Real verloor hij de concurrentiestrijd van Marcelo en hij werd verhuurd aan Hércules. Daar ging het ook niet zo lekker en hij vertrok op huurbasis naar Everton. Door akkefietjes, feestjes en randzaken ging het bergafwaarts met zijn carrière die hem nog bracht langs clubs als het Russische Vladikavkaz, het Engelse Reading en Sheffield Wednesday, Turkse Kayseri en Baniyas uit de Emiraten.

Mooie verhalen van Royston Drenthe

Op zijn 29e had hij er genoeg van en hing hij zijn kicksen aan de wilgen. Wat overblijft zijn de mooie verhalen. Die vertelt hij in geuren en kleuren in zijn boek Royston. Wij dronken een bacootje met de goedlachse Royston en spraken over zijn aanrijding met de de Madrileense politie, ruzie met Messi en met hoeveel vrouwen hij naar bed is geweest.

Op www.roystondrenthe.nl kun je zijn boek Royston bestellen

Reageer op artikel:
We spraken Royston Drenthe over zijn ongeluk met de politie, ruzie met Messi en vrouwen
Sluiten