Royole presenteert eerste echte opvouwbare smartphone

Het is net een flyer die je opvouwt en in de binnenzak van je jas propt. Displaymaker Royole heeft de FlexPai uitbracht, dit is een telefoon die je kan uitvouwen tot tablet. Het is leuk dat ze de eersten zijn, maar eigenlijk is deze opvouwbare telefoon best wel lelijk. 

Eerder waren Samsung, LG en Huawai al bezig met prototypes van opvouwbare telefoons. Hoewel Samsung deze maand ook echt eentje gaat uitbrengen zijn ze niet de eersten. Het bedrijf Royale ken je vast niet, maar deze bazen zijn wel de eersten met een opvouwbare smartphone. De robuuste FlexPai werd onlangs gepresenteerd op een groot evenement in Peking.

Drie schermen

De telefoon is net als de FHM500 dicht te vouwen. De FlexPai heeft drie schermen: op de voorkant, op de achterkant en in de vouw. Hoe het in zijn werk gaat, zie je hieronder. Let niet op het commentaar in het Chinees, wij snappen er ook geen reet van.

Het is een fraai staaltje techniek, dat kunnen wij ook niet ontkennen. De FlexPai heeft een dikte van 7,6 millimeter en werkt met een Snapdragon-processor van Qualcomm. Er zitten twee camera’s op; eentje van 20 megapixel en eentje van 16 megapixel. Je kan het developer model bestellen voor zo’n slordige 1116 euro, dan heb je wel iets bijzonders in handen. De officiële versie voor het publiek komt volgend jaar uit. Maar toch zouden wij het je afraden om het onderzoeksmodel aan  te schaffen. De FlexPai is vrij zwaar met z’n 308 gram en ook zijn de specs niet heel interessant. De FlexPai  heeft 8GB werkgeheugen, 128GB opslag en een 3800 mAh accu, tja dat hebben de meeste telefoons ook wel. Misschien toch nog maar even verder sparen. Zou dit de toekomst zijn? De ontwikkeling staat niet stil, zeker niet als je terugkijkt naar de telefoons die we vroeger hadden. Wie had er nou niet zo’n klapper-telefoon? Misschien dat we over vijf jaar wel allemaal onze telefoon opvouwen voordat we ‘m in onze broekzak steken. Wie zal het zeggen.

Opvouwbare telefoon
Foto: Royole

 

Reageer op artikel:
Royole presenteert eerste echte opvouwbare smartphone
Sluiten