Magische Ronaldinho hangt kicksen definitief aan de wilgen

Redactie 17 jan 2018 Entertainment

Ronaldinho behoort tot de beste voetballers aller tijden. Gisteravond is bekend geworden dat de virtuoze Braziliaan zijn laatste bal in het professionele voetbal heeft getrapt. Op 37-jarige leeftijd hangt Ronnie zijn kicksen definitief aan de wilgen.

Hij was misschien niet zo effectief als Lionel Messi of doelgericht als Cristiano Ronaldo, maar hij is toch zeker wel de spectaculairste voetballer van de afgelopen twintig jaar. Hij is de man die het straatvoetbal op het hoogste voetbaltoneel etaleerde met een klasse dat we eigenlijk nog nooit hadden gezien. Als hij aan de bal was dan schoof je automatisch een paar centimeter naar voren op je stoel en wist je zeker dat er iets moois ging gebeuren. Voor hem bleef je op dinsdagavond thuis als er een Champions League wedstrijd op het programma stond. Een no look pass, een akka of een onnavolgbare partij scharen. Deze man kon nagenoeg alles.

De laatste jaren speelde hij nog in Brazilië voor Flamengo, Atlético Mineiro en Fluminese. Maar zijn laatste officiële wedstrijd speelde hij op 26 september 2015. ‘Hij stopt, het is voorbij’, zei zijn broer en zaakwaarnemer Roberto de Assis Moreira gisteren tegen O Globo.

Puntertje

In Brazilië excelleerde hij op jonge leeftijd al bij Gremio. Zijn eerste voetstappen in Europa zette hij bij Paris Saint Germain, maar hij veroverde pas echt de harten van de voetballiefhebbers toen hij ging spelen voor FC Barcelona. Wat hij daar allemaal liet zien was ongekend. Weergaloze dribbels, briljante vrije trappen en kun je je dat puntertje tegen toenmalige Europese rivaal Chelsea nog herinneren? Of wat dacht je van die galavoorstelling tegen Real Madrid, toen de Catalanen in het Santiago Bernabeu de Koninklijke met 0-3 van de mat veegden en Ronaldinho een staande ovatie kreeg van het Madrileense publiek? Legendarische sportmomenten man.

Op gegeven moment had Barça voorin een kwartet met Thierry Henry, Samuel Eto’o, Lionel Messi en Ronaldinho. Brrr, dat waren tijden hoor! Natuurlijk won hij zo’n beetje alles wat hij kon winnen. Twee Spaanse titels, de Champions League, werd wereldkampioen met Brazilië, twee keer keer uitverkozen tot wereldvoetballer van het jaar en een Ballon d’or. Wij kijken nog een keer terug op een van de gruwelijkste spelers ooit. Joga Bonito!

Check ook deze 17 meest legendarische aanvalsduo’s uit de geschiedenis

Foto: Instagram

Reageer op artikel:
Magische Ronaldinho hangt kicksen definitief aan de wilgen
Sluiten