Deze veteranen in de voetbalwereld zijn binnenkort weer te aanschouwen 

feb 09 , 10:58 Entertainment
depositphotos 18736815 xl
Fabio Cannavaro, Carlos Puyol, Michael Owen en nog veel meer voetballegendes zijn binnenkort weer te zien op de voetbalvelden. Het is een initiatief van de Elite Player Group (EPG). In juni 2024 zal de EPG Cup worden georganiseerd. Tijdens dit kampioenschap zullen de 8 landen die ooit wereldkampioen zijn geworden een voetbalteam samenstellen van spelers die gestopt zijn met voetballen. Dit wordt een genot om naar te kijken.
Van 4 tot 11 juni kan je je favoriete oud-voetballer weer bewonderen. Het wordt een week met pure voetbalnostalgie waar menig voetbalfan van kan gaan genieten. Toch even lekker zo'n kampioenschap tussen het EK en de Champions League door. De landen die mogen deelnemen aan het toernooi zijn Frankrijk, Spanje, Duitsland, Brazilië, Engeland, Argentinië, Uruguay en Italië.

Project EPG

Het initiatief is gekomen van EPG. Deze organisatie is een collectief van ex-wereldsterren en experts. Maar alleen de beste spelers aller tijden kunnen mee in dit collectief. Veel voetballers hebben namelijk nog altijd enorme passie voor voetbal. De voorzitter van EPG, Matías Sarasola, heeft ervoor gezorgd dat het toernooi snel van de grond kwam. Dé echte wereldtoppers, die een stempel hebben gedrukt op het voetbal, mogen meedoen. Niet iedereen mag dus zomaar meevoetballen.

Spelers

De complete selecties zijn nog niet bekend, maar een aantal grote namen kunnen we al wel verwachten op het toernooi. Michel Salgado is aanvoerder bij het Spaanse elftal, Steven McManaman bij Engeland en Emerson bij Brazilië. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ook sterren als Ronaldinho, Diego Forlán en Rivaldo aanwezig zijn bij het toernooi.
depositphotos 237745242 xl scaled

Het toernooi

De legendes zullen 70 minuten lang voetballen in plaats van 90 minuten. Daarnaast mag elke selectie de hele wedstrijd doorlopend wisselen. In totaal worden er 7 wedstrijden gespeeld, het toernooi begint dus al vanaf de kwartfinale. Alle wedstrijden worden in één stadion afgewerkt. Waar het toernooi zal plaatsvinden is nog onbekend, maar hou 4 tot 11 juni maar vast vrij in je agenda om je favoriete voetbalsterren weer te zien spelen.
Delen met
Ook interessant