Romy Monteiro: “In musicals spelen doe je niet om rijk te worden”

FHM’s Vrouwen aan de Top is terug! Ook dit jaar produceren we onze podcast weer in samenwerking met ILVY Network. Hoe kunnen we seizoen twee beter aftrappen dan met de Mooiste Vrouw van Nederland van 2023? We gaan in gesprek met Romy Monteiro!

Het concept van de podcast blijft onveranderd: in FHM’s Vrouwen aan de Top gaat hoofdredacteur Chris Riemens samen met producer en co-host Ramon Vingerhoed in gesprek met vrouwen uit de FHM500, het magazine met de 500 mooiste vrouwen van Nederland dat FHM jaarlijks uitbrengt. In de podcastserie wordt er met gasten uit verschillende sectoren gesproken over de successen in hun leven. Hoe schoppen ze het zo ver? Wat hebben ze ervoor moeten doen om aan de top van hun branche te komen? En hoe hard werken ze voor wat ze hebben bereikt?

In het eerste seizoen van FHM’s Vrouwen aan de Top hebben we 17 afleveringen opgenomen, waarbij vrouwen als presentatrice Gwen van Poorten, Vogue-hoofdredacteur Yeliz Çiçek, topmodel Danielle van Grondelle, ondernemer José Woldring, advocaat Julia Mekkes, hockeyster Noor Omrani en schrijver Tess Milne zijn te gast zijn geweest. Hoog tijd om dat succes een vervolg te geven met een tweede seizoen! Ook dit seizoen staan er mooie afleveringen op het programma. Naast Romy Monteiro, zullen de komende weken onder andere Elle-hoofdredacteur Anke de Jong, 3 op Reis-presentatrice Dzifa Kusenuh, schaatsster Joy Beune en ondernemer Fajah Lourens langskomen voor een goed gesprek.

FHM500

Maar we beginnen met Romy Monteiro, waarin we het hebben over haar zang- en musicalcarrière, acteren en natuurlijk hebben we het ook nog even over de FHM500. “Hoe ik naar het concept kijk? Ik ben heel erg voor de vrouwelijke jury. Daarnaast vind ik het goed dat er op de shoot zelf alleen maar vrouwen bij betrokken zijn, op Jasper (fotograaf en destijds haar vriend, red.). Het is eigenlijk heel vrouwvriendelijk. Voor de rest ben ik nog steeds voor het vieren van de schoonheid van de vrouw. Dat moeten we ook niet vergeten, dat mag nog steeds vind ik in ieder geval.

Verder komt het gesprek even op haar relatie met fotograaf Jasper Suyk, die een break heeft genomen. “We hebben vier en een halfjaar een hele fijne relatie gehad en ik denk nog steeds dat dit weer bij elkaar komt. Dat is in ieder geval de bedoeling. Maar we moeten elkaar even wat ruimte gunnen. Omdat we 4,5 jaar heel intens met elkaar geleefd hebben dan verkleef je ook een beetje en het is goed om jezelf weer even terug te vinden en even apart te zijn. Hopelijk komen we dan weer bij elkaar. En zo niet, dan was het niet meant to be en als dat wel gebeurt, dan is het wel meant to be.”

The Voice

Verder zijn we benieuwd hoe ze in de zangwereld terecht is gekomen. “Ik zong nooit, dus niemand kon ooit zeggen: ‘Hé, wat zing jij mooi.’ Ik had geen idee dat ik mooi kon zingen. Maar ik neuriede wel eens mee in de auto en met een vriendinnetje zing je wel eens wat liedjes mee. Toen werd ik op gegeven moment gevraagd of niet een liedje wilde zingen op iemands verjaardag. Waarom ik dan ook nog eens een van de moeilijkste nummers die er is, Whitney Houston met I Will Always Love You, ging zingen? Ik heb geen idee. Mijn moeder zei ook: ‘is dat nou wel een slim idee om dat onvoorbereid te gaan doen?’ Nadat ik het had gezongen kreeg ik heel veel positieve reacties. Dit is leuk, dit vind ik wel vet. Toen hebben een aantal mensen dat op YouTube gezet en toen hebben scouts van The Voice dat gevonden, mij opgebeld, ik heb gelijk ja gezegd en wederom zei m’n moeder: moeten wij hier niet even over praten, moeten we hier niet even rustig over nadenken? Dus ik deed ook auditie met I Will Always Love You.”

Die deelname aan The Voice leverde haar een contract op bij de musical The Bodyguard. Al moeten we niet denken dat je daar bakken geld mee verdient. “Musical doe je omdat dat je passie voor het vak is. Dat doe je niet om rijk te worden. Laten we dat even duidelijk maken.” Verder spreken we Romy over een trip voor Free a Girl naar Brazilië, acteren in Goede Tijden Slechte Tijden, het belang van social media, haar eigen kookboek en ambities. Luister de gehele aflevering met Romy Monteiro nu via fhmpodcast.com.

FHM’s Vrouwen aan de Top wordt mede mogelijk gemaakt door Bodyhouse.nl; de website voor voedingssupplementen.

Podcast luisteren met Romy Monteiro

Je luistert de aflevering met Romy Monteiro hier op al jouw favoriete podcastkanalen. Welke succesvolle vrouw zou jij wel te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram, TikTok of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast, zodat je niets hoeft te missen.

FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY Network. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].

Reageer op artikel:
Romy Monteiro: “In musicals spelen doe je niet om rijk te worden”
Sluiten