Rolls-Royce komt met een lijp eerbetoon aan vliegtuig uit 1919

redactie 1 Jun 2019 Machines

Rolls-Royce is natuurlijk een merk voor de allerrijksten op deze aardkloot. Dat betekent natuurlijk niet dat we er niet van mogen genieten. Van sommige vierwielers word je al blij als je er alleen naar mag kijken. Deze multivette Rolls-Royce Wraith Eagle VIII is daar één van. Wat een bak.

Omdat deze wagen enkel bedoeld is als collection car worden er maar vijftig van gemaakt. Lekker exclusief dus. Het ontwerp van het beestje is gebaseerd op een vliegtuig van honderd jaar geleden. Niet zomaar eentje. Deze vliegmachine was voorzien van twee 20-liter Rolls-Royce Eagle VIII-motoren, gevoerd met 350 pk. Hiermee vlogen twee piloten de Atlantische oceaan over in 1919. Omdat het precies een eeuw geleden is, leek het de Britse autofabrikant een mooi moment om een eerbetoon te geven. Da’s toch aardig goed gelukt.

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII

Er is flink nagedacht over het ontwerp en daarom komt ‘ie met een paar verrukkelijke details. Zo vinden we in het interieur van de auto een koperen plaat met daarop de quote van Winston Churchill: “I do not know what we should most admire – their audacity, determination, skill, science, their aeroplane, their Rolls-Royce engines – or their good fortune.” Daarnaast heeft de grille van de wagen wat weg van de roosters op de motorkap van het vliegtuig uit 1919. Waarschijnlijk betaal je bakken met geld voor deze slee, dus de meesten van ons moeten het maar houden op kijken.

Foto’s: Rolls Royce

 

Reageer op artikel:
Rolls-Royce komt met een lijp eerbetoon aan vliegtuig uit 1919
Sluiten