15 vrije trappen die alleen Roberto Carlos kon scoren

Redactie 13 mei 2018 Entertainment

Op de redactie kwamen te spreken over het fenomeen Roberto Carlos. De Braziliaanse linksachter met de kamehameha vrije trap in de benen. De nummer 3 van Real Madrid kon een partijtje knallen, dat was niet normaal. In de jaren ’90 en begin van de zeroes was hij dan ook een van de meest beruchte vrije trappennemers ter wereld.

Natuurlijk is zijn vrije trap tegen Frankrijk in de strijd om de Confederations Cup het meest beroemd. Die bananenbal die hij met buitenkant wreef van een meter of 35 snoeihard achter een verbouwereerde Fabien Barthez kegelde staat nog steeds in de boeken als een van de beste vrije trappen die de voetbalwereld ooit heeft gezien.

“Roberto Carlos is a player worth having in any team because of his ability to hit free-kicks. But, beside being one of the best shooters of all time, he is also one of the best full-backs ever”, zei niemand minder dan Ronaldinho al eens over de nummer 6 van Brazilië.

De liefhebbers zullen zich ongetwijfeld nog wel die goal van Tenerife op de achterlijn kunnen herinneren (zie hierboven), maar het werd pas echt feest als de scheidsrechter op de helft van de tegenstander floot voor een overtreding. Er is wel eens berekend dat zijn vrije trappen met 120 km/u in het net belanden. Als je de video hieronder bekijkt, dan is die snelheid nog aan de lage kant. Hier komen 15 vrije trappen die alleen Roberto Carlos kon scoren. Zieke baas!

Foto: planetfootball.com

Reageer op artikel:
15 vrije trappen die alleen Roberto Carlos kon scoren
Sluiten