Van stranden tot outback: F1 Roadtrip door Australië met Ricciardo

Als Nederlanders zijn we natuurlijk een beetje verplicht om voor Max te juichen maar zijn oud-ploeggenoot Ricciardo kan ons ook altijd bekoren. Hij is altijd goedlachs en zorgt ook buiten de races voor vermakelijke content. Nu heeft zijn ploeg, Oracle Red Bull Racing, een leuke challenge voor hem bedacht. Voorafgaand aan de Grand Prix in zijn thuisland, maakt de Australier een roadtrip. Zo kan hij een gevoel krijgen voor de unieke omstandigheden die ze down under te bieden hebben.

Ricciardo’s team

Ricciardo maakt de tocht om de unieke Australische omstandigheden onder de knie te krijgen en scheurt in zijn RB7 F1-auto, waar hij het kampioenschap mee won, over stranden en door de outback. Iconische Australische locaties als Broken Hill en de Sea Cliff Bridge kwamen uiteraard aan bod.

Ricciardo maakte de tocht met hulp van een aantal lokale racers. Supercar-kampioen Shane van Gisbergen, enduro-motorsport legendes Toby Price en Daniel Sanders en stuntpiloot Matt Hall maken deel uit van het team.

Roadtrip

De trip begon in het Wilde Westen en leidde Ricciardo naar een boerderij in de outback. Hier moest hij leren om te racen door de bull-dust. Bij de Sea Cliff Bridge werd Ricciardo’s bochtenwerk op de proef gesteld door Matt Hall. “Niets is te vergelijken met de Australische omstandigheden; we hebben veel plezier gehad door de Outback te scheuren en over de Sea Cliff Bridge te racen”, zei Ricciardo.

Roadtrip
Foto: Graeme Murray / Red Bull Content Pool

De finish lag op het beroemdste racecircuit van Australië, Mount Panorama. Dat is niet alleen beroemd, maar ook het gevaarlijkste circuit van het land. Ricciardo moest proberen om de Red Bull Ampol Camaro van Shane van Gisbergen bij te houden.

Het is niet voor het eerst dat Ricciardo een dergelijke roadtrip maakt. Eerder stond San Francisco al op het programma in zijn eerste Red Bull Racing Road Trip. “Daarna wilde ik dit altijd al een keer in Australië doen”, onthult Honey Badger. “Ik ben terug in mijn thuisland, rijd mijn DB7 over de outback en deel het beste van Australië met de wereld. Kan ik mijn eerste F1-evenement sinds ik terug ben bij Red Bull beter vieren dan dat?”

Grand Prix van Melbourne

Van 30 maart tot 2 april 2023 staat de Formula 1 Rolex Australian Grand Prix op het programma en Ricciardo kijkt uit naar zijn terugkeer voor thuispubliek. “Aussie-fans brengen altijd veel energie met zich mee. Ik kan niet wachten om ze in Melbourne te zien. Het circuit ziet er geweldig uit en ik hoop dat mijn onderzoek tijdens de roadtrip me een voorsprong kan geven.”

De roadtrip werd vastgelegd door Red Bull, zodat wij kunnen genieten van de avonturen van Daniel. Bekijk hier alle actie.

Reageer op artikel:
Van stranden tot outback: F1 Roadtrip door Australië met Ricciardo
Sluiten