Rijder valt van zijn paard tijdens paardenrace en weet wedstrijd alsnog te winnen

Redactie 19 jun 2018 Entertainment

Tijdens een paardenrace in Nieuw-Zeeland besloot de rijder zich voor te doen als een soort Legolas. Na een horde donderde de beste man samen met zijn paard op de grond. Toch wist hij in luttele seconden zich weer op het paard te slingeren om vervolgens de wedstrijd te winnen. Het had zo een scène kunnen zijn uit een film als Hidalgo of Lord of the Rings. Klasse!

Er gebeurde een ongeluk tijdens de paardenrennen in Nieuw-Zeeland die heel veel erger had kunnen aflopen. Dat in de zin dat de rijder het ongeluk wist om te zetten in de overwinning. Alsof het een prestatie uit een Disneyfilm is.

Teamwork

Het 5-jarige paard ‘Des De Jeu’ nam een sprong bij het eerste hek en viel. Gelukkig wisten zowel hij als zijn berijder, Aaron Kuru, zich weer overeind te werken in seconden. Op miraculeuze wijze wisten de twee weer aansluiting te vinden met de groep om uiteindelijk zelfs de race te winnen.

De Jeu het wonderpaard

Kuru bewonderde zijn paard in een emotionele post-race interview: “Het was zijn eerste stap over de heg en hij landde waarschijnlijk niet zo goed en ging naar beneden. Ik wist me er weer op te werpen en hij galoppeerde ons zo de race weer in.” Trainer Mark Oylaghan zei dat hij de hoop verloor toen hij De Jeu zag vallen, hij was natuurlijk blij verrast toen ze de race wonnen. “We dachten dat hij wel een kleine kans zou hebben maar na dat eerste obstakel verloren we de hoop. Ik was verbaasd dat Kuru zo snel achterop wist te springen en ze snel weer verder gingen alsof er niks gebeurd was.”

De video gaat viral op twitter

Dankzij Twitter is het filmpje een dikke hit en wij snappen waarom. Check de video hier:

Hier nog van een andere hoek de val:

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Rijder valt van zijn paard tijdens paardenrace en weet wedstrijd alsnog te winnen
Sluiten