Rico Verhoeven sloopt Jamal Ben Saddik en wint met K.O.

Redactie 10 dec 2017 Entertainment

Gisteravond stond het veelbesproken wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik venop het programma. In een uitverkocht Ahoy beukte Rico zijn Belgische rivaal een minuut voor het einde van de vijfde ronde naar de grond.  

Daarmee nam onze sympathieke landgenoot revanche voor 2011, toen Jamal hem nog met een technische K.O. versloeg. De King of Kickboxing is al sinds 2013 de kampioen van Glory en heeft zijn wereldtitel nu al zes keer met succes verdedigd.

Niet van een leien dakje

De mensen die het gevecht hebben gezien weten dat het in het begin niet van een leien dakje ging. In de eerste ronde ging de Belg goed los en wist hij Rico een paar flinke klappen uit te delen. Rico oogde aangeslagen, maar overleefde op weg naar de eerste bel.  De tweede ronde ging een stuk beter, wat hem de punten van de jury opleverde. Datzelfde scenario ging op voor de derde ronde. Rico zette Jamal Ben Saddik in de hoek, nam het initiatief over een deelde een paar rake tikken uit. De vierde rond verliep niet heel anders: Rico dicteerde en won ook deze ronde op basis van punten van de jury. Daardoor werd de vijfde ronde een gevalletje de dood of de gladiolen voor de Belgische lama. Het werd de dood, want Rico veegde de vloer aan met zijn rivaal en beukte flink in op Saddik, die als aangeslagen wild in de hoek van de ring duizelde, waarna de genadeklap werd uitgedeeld.

“Zoals ik vooraf al had gezegd: ik had nog een appeltje met hem te schillen en dat heb ik gedaan. Hij heeft me in de eerste ronde een paar keer pijn gedaan. Ik maakte ook wat foutjes, dus ik moet terug naar de tekentafel en zorgen dat ik nog beter word”, aldus Rico die daarna gelijk maar Badr Hari uitdaagde voor een gevecht. Eerder deze week gingen al geruchten over de langverwachte rematch dat in de Amsterdam ArenA moet gaan plaatsvinden. Aangezien Glory gister de terugkeer van Badr Hari bekendmaakte, lijkt het een kwestie van tijd voordat dit definitief doorgaat.

Foto: Screenshot Ziggo Sport

Reageer op artikel:
Rico Verhoeven sloopt Jamal Ben Saddik en wint met K.O.
Sluiten