Veronica volgt zes markante amateurcoaches in realityserie De Voetbaltrainer

Louis van Gaal, Ronald Koeman en Erik ten Hag: drie grote Nederlandse trainers, geroemd om hun tactische kennis en hun karakteristieke omgang met spelers en pers. Zij acteren op het allerhoogste niveau, staan altijd in de spotlights. Terwijl zij internationaal shinen, werken duizenden voetbaltrainers zich in het zweet op een heel ander niveau: het amateurvoetbal in Nederland.

De Voetbaltrainer volgt zes superfanatieke, markante en ambitieuze amateurvoetbalcoaches op en rond het voetbalveld én in hun privéleven. Het zal ons niets verbazen als hier potentiële culthelden worden geboren.

Amateurtrainers

In De Voetbaltrainer staan zes hongerige amateurtrainers centraal: Brian Piris, Cor ten Bosch, Geoffrey van Loenen, Ton Kosterman, Huib van Oostrom Soede en Niels Visser. Stuk voor stuk gedreven en veeleisend; allen met een eigen verhaal.

We hebben het natuurlijk al vaker gezegd, want het is ook echt zo: voor veel voetballiefhebbers is voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven. Maar bij deze voetbaldieren lijkt voetbal op het eerste oog echter nog dieper te zitten. Zo diep zelfs, dat het voor hen misschien zelfs wel dé hoofdzaak in het leven is. Een seizoenlang is het zestal op de voet gevolgd. Winstpartijen, nederlagen, lastige gesprekken met spelers en donderspeeches: alles komt voorbij.

Wij stellen de trainers even aan jullie voor:

Brian Piris (53) – The Gunners, Breda

Brian vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van The Gunners. Ondanks zijn irritatie en frustratie over de instelling van sommige spelers, blijft hij de club tot het einde van het seizoen trouw. Zelf was hij in zijn jonge jaren een groot talent van NAC Breda, maar heeft zijn kansen om echt door te breken vergooid. Liever zat hij in de kroeg dan dat hij op het veld stond.

De Voetbaltrainer
Foto: Veronica

Cor ten Bosch (72) – JOS Watergraafsmeer, Amsterdam

Cor zit veertig jaar in het trainersvak en is gewend om met elke ploeg te promoveren of kampioen te worden. Dit seizoen is dat echter anders; met JOS Watergraafsmeer vecht Cor tegen degradatie. Iets wat hij niet gewend is en waar hij maar moeilijk mee om kan gaan. Cor zelf speelde ooit nog voor Ajax, met niemand minder dan Johan Cruijff en Johnny Rep. Met vaste vrienden uit die tijd neemt hij wekelijks – onder het genot van een kopje koffie – het voetballeven door.

De voetbaltrainer
Foto: Veronica

Geoffrey van Loenen (42) – WIK Den Haag, Den Haag

Geoffrey is de spil van een echt Haags voetbalgezin. Zoon Dani speelt in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Het familiediner op zondag is een vaste prik; dan eet Geoffrey – met zijn gezin – bij zijn ouders, waar het natuurlijk over voetbal gaat. Op het veld is Geoffrey een stresskippie, zoals hij zichzelf typeert. Daarom heeft hij zijn sigaartjes altijd bij de hand voor de nodige ontspanning.

De voetbaltrainer
Foto: Veronica

Ton Kosterman (56) – SV Juliana’31, Malden

Met zijn naderende vertrek bij de club, wil Ton zijn kwaliteiten als trainer nog één keer laten zien en doet dit seizoen mee voor twee prijzen: een periodetitel en de beker. Ton bereidt zijn wedstrijden tot in de puntjes voor en laat niets aan het toeval over. Ton is een echte Bourgondiër en vindt zichzelf te zwaar en niet fit. Daarom heeft hij een personal trainer en traint hij op zijn fiets voor de Amstel Gold Race.

De voetbaltrainer
Foto: Veronica

Huib van Oostrom Soede (67) – H.V.V. Te Werve, Rijswijk

Huib is al ruim tien jaar trainer van de club en een soort vader voor zijn spelers. Zo koopt Huib geregeld cadeaus voor spelers die jarig zijn of net vader zijn geworden. Als trainer neemt hij geen blad voor de mond en wijst spelers geregeld op hun fouten en tekortkomingen. Daarnaast is hij een bekende in het Haagse. Overal waar Huib komt, maakt hij een praatje en komt hij bekenden tegen.

de voetbaltrainer
Foto: Veronica

Niels Visser (50) – V.V. Oranje Wit, Elst

De oer-fanatieke Niels trof een aantal jaren geleden een club aan die op sterven na dood was. Door de gedreven en professionele aanpak van hem kan Oranje Wit voor het eerst in de geschiedenis kampioen worden. Elke wedstrijd doet ertoe en is erop of eronder. Daarvoor houdt Niels zich aan een strak regime; niet alleen op het veld, ook privé. Op wedstrijddagen zit hij stipt om 06.00 uur bij de kapper, doet daarna de boodschappen, laat hij zijn geliefde honden Diamond en Gio uit om vervolgens richting de club te rijden.

De voetbaltrainer
Foto: Veronica

We snappen dat jullie nu al niet meer kunnen wachten, maar het moet toch echt: De realityserie De Voetbaltrainer is vanaf maandag 21 augustus, direct na Veronica Offside, om 21.30 uur te zien bij Veronica.

Reageer op artikel:
Veronica volgt zes markante amateurcoaches in realityserie De Voetbaltrainer
Sluiten