Extreem gepimpte Range Rover Sport SVR staat voor een flink prijsje te koop

redactie 9 nov 2018 Machines

Alsof een standaard Range Rover Sport SVR nog niet dik genoeg was, heeft auto-ontwerper Afzal Kahn dit ding nog even naar eigen smaak getuned. Z’n creatie noemt ‘ie de –hou je vast– Land Rover Range Rover Sport 5.0 V8 Supercharged SVR Pace Car First Edition. Een beetje interpunctie in die naam had geen kwaad gekund.

Op zich wisten we al wel dat de Londense auto-ontwerpen zich graag bezighoudt met Range Rovers. Hij heeft namelijk al vaker een SVR onder handen genomen. Maar wat voor leuks heeft Kahn allemaal uitgehaald met deze SVR? Nou, het zijn voornamelijk uiterlijke aanpassingen. De Britse bak heeft namelijk nog steeds de supercharged achtcilinder waarmee de SVR-versie van de Range Rover Sport standaard geleverd wordt. Op zich zijn de ruim 500 pk’tjes ook meer dan genoeg om een beetje vlot weg te komen.

Kahn’s flinke luchtgeleiders

De veranderingen aan de wagen komen vooral het oog te goede. Als eerste heeft Kahn er een paar agressieve bumpers op gemonteerd. Ook de spoiler bleef niet gespaard. Die moest plaats maken voor een van Kahn’s flinke luchtgeleiders. Vervolgens moest ook het interieur eraan geloven. De binnenkant is namelijk op veel plekken voorzien van een laagje wit geperforeerd leer. Mooi hoor. Het enige dat we jammer vinden is dat de 23 inch velgen een optie zijn. De wagen kost toch al een omgerekende 160.000, de prijs van dat setje velgen kan er dan ook nog wel bij. Even ter vergelijking trouwens, een normale Range Rover Sport SVR kost in Engeland een omgerekende 115.000 euro. Maar ja, de vraag is of je dit ding hier überhaupt wil rijden. In Nederland komt dan namelijk eerst nog even het belastingmonster aan je banksaldo knagen.

 

Reageer op artikel:
Extreem gepimpte Range Rover Sport SVR staat voor een flink prijsje te koop
Sluiten