Deze man bouwde zijn Ducati om tot racesimulator voor een prikkie

Het mag dan wel juni zijn, het is best hondenweer buiten. Het regent dat het giet en daar worden we nou niet bepaald vrolijk van. Vooral voor motorrijders is dat balen, want met dit weer wil je echt geen lekker stukje touren. Gelukkig hebben wij een oplossing voor je.

Man, wat een geweldige uitvinding. Deze motorrijder bouwde zijn Ducati Panigale om tot een tijdelijke racesimulator. Ideaal voor als het buiten pijpenstelen regent en je dus even niet op je motor kan stappen. Het beste van dit project is dat het spotgoedkoop is! Voor zo’n 100 tot 200 euro heb jij ook een simulator. Tenminste, we gaan ervan uit dat je wel een scherm hebt, anders moet je die er nog even bij op rekenen.

Benodigdheden

Goed, wat heb je verder allemaal nodig? We maken even een boodschappenlijstje voor je. Om te beginnen heb je 9520-accelerometers nodig. Voor ongeveer 3 euro schoor je die op AliExpress. Wil je zeker weten dat je meters goed zijn, dan moet je er 15 euro voor neerleggen. Vervolgens heb je nog een Arduino Mega 2560 nodig, die zijn verkrijgbaar tussen de 5 en 25 euro. Verbind dit allemaal aan een Xbox Adaptive Controller van 90 euro. Een kleine rekensom doen en je komt uit op ongeveer 100 tot 200 euro. Maar hè, dan heb jij wel je eigen motorsimulator.

Technische snufjes

Nu komt het technische gedeelte. De MPU 9520-bewegingssensoren moet je monteren op de handvatten, pedalen en om je arm. Die Aduino-chip vertaalt de gegevens voor de Xbox Adaptive Controller. Je kunt hiervoor, net als de beste man uit de video, houdertjes maken. Een stukkie plakband doet ook al wonderen. We hopen wel dat je een beetje handig bent met programmeren, dat moet je namelijk zelf doen. Goed, deze man heeft in ieder geval een sicke simulator in zijn huis staan. Nu jij nog. Of je wacht natuurlijk tot de zon zich weer laat zien en springt dan gewoon op je motor.

Reageer op artikel:
Deze man bouwde zijn Ducati om tot racesimulator voor een prikkie
Sluiten