In 2020 komen er high-speed luchtraces tussen vliegende auto’s

redactie 4 Jul 2019 Entertainment

Wat is technologie toch mooi. Wie had dit 100 jaar geleden kunnen bedenken? Vliegende auto’s in de lucht. Niemand toch. Het lijkt toch echt werkelijkheid te gaan worden. De Australische startup Airspeeder wil de motorsport tot een duizelingwekkende hoogte brengen met races tussen vliegende auto’s. Sick! Het staat gepland voor 2020. Wordt dit de nieuwe supersonische sport van de toekomst?

Het bedrijf claimt dat de race in de lucht een groot aantal kijkers gaat trekken De sport combineert het format van een formule E, de sensatie van luchtraces en de glamour van F1. Ook al lijkt het misschien meer een dronerace dan een echte Formule 1 race, het klinkt alsnog te ziek voor woorden.

Vliegende auto’s

Er is niet helemaal duidelijk of de elektrische mulitcopter bemand wordt of dat het voertuig als een vliegende auto bestuurd wordt. De naam van het voertuig is de Mk.IV. Wat we wel weten is dat het ontwikkeld is door Alauda Racing voor Airspeeder. De batterij-aangedreven koolstof-octocopter heeft een vermogen en gewichtsverhouding die superieur is aan de F-18 straaljager. De Mk.IV zal deze week zijn debuut maken op het GoodWood Festival of Speed in Engeland. In november zal de Airspeeder getest worden in de Mojave Desert voordat de raceserie volgend jaar start.

Bekijk hier alvast een voorproefje van het luchtmonster.

Reageer op artikel:
In 2020 komen er high-speed luchtraces tussen vliegende auto’s
Sluiten