Q&A met Valerio Zeno over tv-carrière, Echte Meisjes en kinderen

Valerio Zeno is back! De wat brutale, droge maar vooral komische oud-BNN presentator is terug op Videoland. Hij is afgestoft, herrezen uit de as en maakt zijn comeback met het programma Echte Meisjes In De Jungle dat eveneens is afgestoft. FHM was bij de viewing aanwezig en mocht een interview van wel 5 hele minuten met de presentator houden. We hebben het gehad over zijn grote verdwijntruc, kinderwens en Echte Meisjes. 

Zoals we allemaal weten heeft Valerio al een glansrijke tv-carrière achter de rug. Hij begon ooit als camera-assistent, ging vervolgens naar 6pack waar hij begon met presenteren, maakte de overstap naar TMF en ging in 2008 naar BNN, waar hij zo’n 10 jaar heeft gezeten. Maar wat gebeurde er toen? Waar was Valerio? Was hij klaar met zijn tv-carrière? Wilde hij de wereld ontdekken en reizen? Of was hij toch onverwachts ontslagen, zoals geruchten de ronde deden?

Comeback

Vier jaren streken voorbij en FHM sprak Valerio. We stelden hem uiteraard de vraag waar hij al die tijd heeft uitgehangen. Het antwoord was minder spannend dan vele misschien hadden verwacht. “Uhh, thuis eigenlijk. Ik heb eigenlijk sinds m’n 17de tot 2018 aan één stuk door altijd gewerkt. En toen mijn contract bij BNN afliep, dacht ik: ik ga ook gewoon is een tijdje niks doen. Kijken hoe dat is.” Dat een tijdje niks doen, is gelukt. 1 jaar werd 2 jaar, 2 jaar werd 3 jaar en 3 jaar werd 4 jaar. Want tja, corona kwam om de hoek kijken. De pandemie is gelukkig weer even achter de rug en Valerio kreeg het aanbod om Echte Meisjes In De Jungle te presenteren. Een comeback in het kwadraat dus.

Een totale comeback kunnen we het eigenlijk niet noemen, want alleen maar met zijn Italiaanse billen op de bank gezeten, heeft hij ook niet. Gedurende zijn tv-afwezigheid heeft de presentator een podcast-serie over sneakers gemaakt, een Videoland-serie over sneakers en streetwear, een web-serie over crypto en over miljonairs die iets bijzonders hebben. Tv of YouTube? “Nou dat maakt mij niet zoveel uit als het er maar mooi en leuk genoeg uitziet, dan maakt het mij niet uit op welk platform het staat. Het gaat er mij om dat wat ik maak, dat ik dat aan mensen kan laten zien.”

Echte Meisjes

Valerio stond niet meteen te juichen toen hij werd benaderd voor Echte Meisjes. In een hangmat slapen, wilde dieren om je heen en als een soort Tarzan in lianen moeten slingeren. De Italiaanse luxepoes zag het niet zitten. “Als ik 3 weken in een tent moest? Nee, dat had ik zeker niet gedaan.” Toen hij hoorde dat hij de 12 typetjes iedere dag na de opnames in de jungle mocht achterlaten om zelf in een hotel te overnachten, was de keuze snel gemaakt. “Met 12 van dit soort uitgesproken dames op pad lijkt me geweldig!”

Toekomst

De grote vraag is natuurlijk of we meer van Valerio kunnen verwachten. Hij kan er weinig over zeggen. “Er wordt her en der wel een beetje geflirt en gesproken.” Of dit bij geflirt blijft of dat er concrete plannen op de tafel liggen? De tijd zal het leren. Het lijkt hem in ieder geval wel heel leuk om nog een seizoen Echte Meisjes te doen. Terug bij de BNN? Het is een optie. “Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit bij wie ik zit, zolang ik maar kan maken wat ik zelf leuk vind.”

Heeft hij het zelf voor het zeggen, dan weet hij wel wat hij zou maken. “Weet je wat ik echt leuk zo vinden om te maken? Dat heb ik dus nooit gemaakt, maar dat is Geef Nooit Op. Daarin gaan kinderwensen in vervulling.” In de belevenis van een kind is een wens zoiets groots, legt Valerio uit, iets dat voor een gehele redactie met twee telefoontjes al is geregeld.

Wilde haren verloren

Ja, liefde voor kinderen heeft hij wel. De eeuwige vrijgezel heeft in zijn tv-afwezigheid dan ook heel wat wilde haren verloren en heeft inmiddels een vriendin. Zou hij zelf dan toch ook… We kunnen ons namelijk herinneren dat hij weleens heeft gezegd dat hij het zijn vriendin nooit aan zou doen haar te bezwangeren, nadat hij bij Proefkonijnen heeft ervaren hoe het is om een baby uit te poepen. “Ik zou mij nog steeds ontzettend schuldig voelen, omdat ik denk ‘OMG wat heb ik jou aangedaan’.” Maar een kleine Zeno zou hij toch wel heel graag willen. Gelukkig is hij geen vrouw. “Ik zou zo een hele slechte vrouw zijn.”

Droom

De grote droom van Valerio? Amusement maken. Na het kijken van een programma van hem hoef je echt niet te weten hoe een geseponeerde rechtszaak wordt genoemd, wat er wordt bedoeld met horripilatie of met welke snelheid je in je vingers knipt. “Ik vind het het leukst als mensen denken ‘nou dit was leuk, ik heb gelachen’.” Met Echte Meisjes In De Jungle kunnen we in ieder geval lachen. Het programma is te volgen op Videoland.

Reageer op artikel:
Q&A met Valerio Zeno over tv-carrière, Echte Meisjes en kinderen
Sluiten