De langverwachte PS5 Pro komt volgens de geruchten volgend jaar uit

De geruchten over een verbeterde versie van de PlayStation 5 worden steeds hardnekkiger en een betrouwbare gamejournalist beweert in een livestream op YouTube dat de verbeterde versie er sneller aankomt dan dat we denken. Bovendien zal de PS5 Pro volgens hem flink wat nieuwe features hebben. Dat klinkt als muziek in de oren voor de fanatieke gamers onder ons!

In de livestream van de gamejournalist vertelt hij de eerste details van de nieuwe versie van de PlayStation 5 en weet hij ook te vertellen wanneer we de gameconsole kunnen verwachten. Het bekende console krijgt een aantal heerlijke updates!

PS5 Pro

Gamejournalist Jeff Grubb vertelt in zijn livestream Game Mess dat we namelijk over ruim een halfjaartje al aan de slag kunnen met de nieuwste versie van de PlayStation. De PlayStation 5 Pro zou namelijk volgens hem uit moeten komen in september 2024. Is dat even lekker!

Niet alleen de naam van het beestje wordt veranderd, ook de specs van de nieuwe PlayStation zou flink moeten worden verbeterd. Zo zou er een AMD Zen 2 CPU met een kloksnelheid van 4.4 Ghz en zit er zo’n 16 gigabyte ram in. Zegt ons niet zoveel, maar is volgens de echte kenners een flinke verbetering ten opzichte van de normale PS5. Hierdoor zou er dus snellere laadtijden, en betere graphics mogelijk moeten zijn.

DLSS Technologie

Maar de echte ster van de show is de DLSS-technologie die onder de motorkap van de PS5 Pro zit. Die DLSS, wat staat voor Deep Learning Super Sample, is een trucje wat ervoor zorgt dat onder andere de beeldkwaliteit en resolutie van games door middel van AI flink wordt verbeterd. Hoe dat precies zou moeten werken weten we ook niet, maar we spitsen onze oren al snel bij de woorden verbetering en sneller.

Nog meer verbeteringen

Echte pc-gamers zouden deze techniek al moeten kennen, want daar wordt het al een tijdje ingezet om de beeldkwaliteit van spellen te verbeteren. Het zou namelijk ervoor zorgen dat je grafisch er flink op vooruit gaat, zonder dat je moet investeren in nieuwe hardware voor je computer. Iets wat tot een tijdje terug een utopie was.

Maar goed, genoeg technisch gebrabbel. Het stemt ons in ieder geval tevreden dat we binnenkort waarschijnlijk een nieuwe versie van de gameconsole kunnen verwachten. Al blijven het natuurlijk geruchten, dus een releasedatum en prijs is logischerwijs nog niet bekend. Toch raden we je aan om, mocht je nog na al die jaren in de markt zijn voor een PS5, nog eventjes te wachten. Wie weet speel jij binnenkort GTA 6 met de mooiste graphics, hoe vind je die.

Reageer op artikel:
De langverwachte PS5 Pro komt volgens de geruchten volgend jaar uit
Sluiten