De Porsche 718 Spyder RS is dé cabrio voor ultiem zomerplezier

De zomer komt er weer aan en dus pakt iedereen uit met stralende zomercollecties. Ook in de autowereld komen er de laatste tijd zomerse modelletjes uit. Hoe? Cabrio’s! En als dat de trend is, kan Porsche natuurlijk niet achterblijven. En dus knutselden ze wat aan hun 718. Het resultaat? Een zonnige 718 Spyder RS.

En daarmee presenteert Porsche de krachtigste versie van de roadster tot nu toe. De motor hebben ze namelijk geleend uit de 911 GT3. Dat is voor het eerst dat ze zo’n blok in een cabrio met middenmotor knallen.

Porsche 718 Spyder RS

Bij de ontwikkeling van dit karretje stond één focuspunt centraal: rijplezier. Alles moest ervoor zorgen dat het zo leuk mogelijk is om in deze Spyder rond te toeren. Een Spyder van Porsche brengt je niet naar je werk. Nee, op een zonnige zondag trek je het doek eraf voor een heerlijk ritje met je haar in de wind. Even lekker ergens lunchen en daarna weer de kleine landweggetjes afstuiven.

718 Spyder RS
Foto: Porsche

Voor dat plezier hebben ze dus de 500 pk sterke lichtgewicht zescilinder ‘flat six’ uit de 911 GT3 getrokken. Ze hebben er nog een leuk uitlaatsysteem opgeschroefd voor je zodat je kunt genieten van een schitterend motorgeluid. Wel zo fijn als je toch alles hoort met dat dak open.

Sportief

Het interieur straalt een en al sportiviteit uit. Op het stuur vind je zo’n leuk, geel streepje op twaalf uur en de kuipstoelen, die perfecte zijdelingse steun bieden, zijn gemaakt van lichtgewicht CFRP en afgewerkt met het kenmerkende carbon weefpatroon. Die stoelen zijn verder van zwart leer met een contrastkleur. Daar kun je kiezen tussen arctic grijs of karmijnrood.

De Porsche wordt in Nederland in juli geïntroduceerd. De prijs, inclusief kek horloge, wordt later bekend gemaakt. Verlekker je tot die tijd anders even aan deze briljante upgrade van een stijlvolle klassieker van de Duitsers.

Reageer op artikel:
De Porsche 718 Spyder RS is dé cabrio voor ultiem zomerplezier
Sluiten