Officieel: Polestar 1 is de nieuwste hottie uit de Volvo-fabriek

Redactie 6 mrt 2018 Machines

De autosalon van Genève is losgebarsten en dus kun je deze dagen het nodige autonieuws verwachten. We hebben gelijk een topper voor je klaarstaan, want de Polestar 1 is officieel gepresenteerd. Dit is de fabelachtige mooie elektrische sportscoupé uit de stal van Volvo.

Zoals we laatst al schreven is elk nieuw model van Volvo zwaar bullseye, met de Polestar 1 als absolute kers op de taart. In oktober zagen we al de eerste beelden, maar nu weten we hoe de Polestar 1 er definitief uit komt te zien en het resultaat is wat ons betreft verbluffend. Wat een beauty.

600 pk voor Polestar 1!

Niet alleen prachtig van buiten, ook nog eens bloedsnel! Twee elektromotoren die achterin de Polestar 1 liggen produceren samen 218 pk met een geschatte range van 150 kilometer. Maar dat is niet alles, want ergens is ook nog een 2,0 liter viercilinder verstopt die het pk-aantal naar een totaal van 600 brengt. Yes brother, 600 pk voor de Polestar 1. Alsjeblieft.

Maar hoe zit dat nou met Polestar en Volvo? Kunnen we je vertellen. Polestar staat wel op eigen benen, maar is wel dikke familie van Volvo. In Genève staan de twee stands ook gebroederlijk naast elkaar. Het is een beetje zoals Mercedes en AMG verbonden zijn. Naast de 1, staan in de toekomst ook de 2 (sportsback / sedan) en 3 (SUV) op de planning.

Dat belooft een hoop moois voor de toekomst, want dit is nu al een van onze favoriete auto’s van de laatste jaren. Precies hoe een sportcoupé eruit moet zien. Prijzen zijn nog niet bekend – vast veel te duur – wel weten we dat de Polestar 1 geleverd in, jawel, Nederland. Nog wel eventjes geduld, want als we goed hebben opgelet wordt deze Tesla-concurrent (schijnt) niet geleverd voor midden 2019. Wij wachten geduldig af hoor.

Foto’s: Vlad Savov / The Verge

Reageer op artikel:
Officieel: Polestar 1 is de nieuwste hottie uit de Volvo-fabriek
Sluiten