Pokémon Stadium komt naar de Nintendo Switch

De fans van Pokémon kunnen in hun handen wrijven dankzij de nieuwste aankondiging van Nintendo. Voor iedereen die nét iets te jong is of iedereen die gewoon weer die nostalgie wilt voelen was deze aankondiging fantastisch nieuws. We kunnen (weer) Pokémon Stadium gaan spelen! Volgende week keert de N64-klassieker terug. De game wordt namelijk opnieuw uitgebracht via Nintendo Switch Online.

Oud maar goud

Nintendo heeft de terugkeer van Pokémon Stadium doormiddel van een trailer bekendgemaakt. In de trailer zijn de originele 151 Pokémon te zien die onderling met elkaar de strijd aan gaan. We zien ook dat er een online co-op optie voor maximaal vier spelers tegelijk is. Om het nog leuker te maken, zullen er ook verschillende minigames met Pokémon-thema beschikbaar zijn. Het kan natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn zijn, de overdracht en het importeren van Pokémon is niet mogelijk.

Pokémon Stadium

Pokémon Stadium verscheen oorspronkelijk op 7 april 2000 voor de Nintendo 64. Dus er staat nu een hele nieuwe generatie klaar om het spel voor het eerst te gaan spelen. Het is niet de Pokémon in een ‘vrije’ wereld zoals we het kennen van onder andere Diamond/Pearl en het meest recente Scarlet/Violet. In Pokémon Stadium vechten spelers met een team van zes Pokémon in verschillende toernooien. Via een Transfer Pak – een accessoire dat aan de achterkant van de Nintendo 64-controller vastgemaakt kon worden – was het mogelijk om je eigen Pokémon uit Pokémon Red, Blue en Yellow te gebruiken, iets wat nu helaas dus niet meer kan. Ook bevat het spel verschillende minigames, waarvan er een aantal in de trailer te zien zijn.

Nintendo Switch Online

Nintendo voegt Pokémon Stadium op 12 april toe aan zijn Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnement, dat 40 euro per jaar kost. Het bedrijf meldde in september al dat deze game beschikbaar zou komen via dat abonnement, maar deelde toen nog geen releasedatum. Nintendo zei toen ook dat Pokémon Stadium 2 op termijn wordt toegevoegd aan de dienst.

Reageer op artikel:
Pokémon Stadium komt naar de Nintendo Switch
Sluiten