Pokémon Go verovert in rap tempo de hele wereld

redactie 8 jul 2016 Entertainment

Op dit moment is heel de wereld in de ban van één spel: Pokémon Go. Je weet wel, van die tv-serie met illustere figuren als Ash, Pikachu en Charizard. die tien a vijftien jaar geleden de hele wereld in z’n greep had. Nu is het tijd voor een hernieuwde heerschappij in de vorm van de nieuwe game die gisteren uitkwam.

Sinds 2015 zitten mensen al met kloppend hart op het spel te wachten. Nu is het dan eindelijk zover. Pokémon Go is een augmented reality game die je op je smartphone speelt. Je wandelt dus door de echte wereld waar je Pokémons tegenkomt. De Pokémons moet je vervolgens vangen, trainen en tegen andere spelers battelen. Op verschillende locaties in de wereld kom je ook verschillende Pokémons tegen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van GPS om bij te houden waar je bent. Door de camera in de telefoon en een augmented reality sausje kun je de Pokémons ook daadwerkelijk zien. Behoorlijk next level. Hier alvast wat screenshots van de game.

 

 

Nummer 1 in de App Store
In landen als Verenigde Staten en Australië is het op dit moment al de nummer 1 in de App Store van Apple. Wij moeten nog even geduld hebben op de officiële versie, al kun je ‘m al wel illegaal downloaden. Via deze site bijvoorbeeld.

Aandeel Nintendo de lucht in
De game gaat op dit moment als een trein. Zo schoot het aandeel van Nintendo op de beurs als een komeet omhoog. Op de beurs in Tokio was het ’t meest verhandelde aandeel en eindigde het de dag met een waardestijging van 9% waarbij het bedrijf Nintendo op dit moment meer dan 20 miljard euro waard is.

In Amerika is een IT-dude al bijna zijn baan kwijt geraakt, zo lezen we op Reddit.

 

Joe, wij gaan naar buiten en een weekendje Pokémons vangen.

Reageer op artikel:
Pokémon Go verovert in rap tempo de hele wereld
Sluiten