Het programma Ninja Warrior krijgt een Nederlandse editie

redactie 8 jul 2016 Entertainment

In Amerika behoort het al jaren tot de populairste programma’s op televisie. Ninja Warrior, een progamma dat over serieuze klim- en klauterkunde gaat en een mix is van programma’s als Wipe Out, Fear Factor en de mooiste gymles van het jaar: apenkooi. SBS heeft bevestigd dat het programma naar Nederland komt en de productie inmiddels is gestart.

Dat het een loodzwaar programma is blijkt wel uit het feit dat pas na zeven jaar iemand voor het eerst Ninja Warrior in Amerika had uitgespeeld. De held uit de Verenigde Staten was Isaac Caldiero die als eerste ooit het hele parcours finishte en ervandoor ging met 1 miljoen dollar. Dat ging er zo aan toe:

Als je dit ziet dan snap je wel waarom we enthousiast zijn dat dit programma naar ons land komt. The Voice of Holland zijn spelshows die leuk zijn voor onze vriendinnetjes, wij worden er niet bijzonder gelukkig van. Dit daarentegen kan ons op vrijdagavond wel thuishouden. Dit zijn geen grappen. Hier is kracht, vaardigheid en een topconditie voor nodig.

Ninja Warrior is gebaseerd op de Japanse tv-serie Sasuke. In die serie proberen honderden deelnemers een parcours met allerlei lastige obstakels zo snel mogelijk te temmen zonder daarbij te vallen. Ook die Japanse versie is haast onmogelijk, aangezien het in 32 seizoenen pas vier mensen is gelukt om alle obstakels te overwinnen.


Niet voor pussy’s

De populariteit van Ninja Warrior kent inmiddels geen grenzen. Early adopters zijn we in Nederland niet, want het programma wordt al in meer dan twintig landen gemaakt en uitgezonden in meer dan 157 landen. In Nederland hebben we in Perry een bijzonder grote fan van de show. ‘k train al meer dan vijf jaar intensief en heb aan internationale competities en tv-shows meegedaan in China, Vietnam en Maleisië. Ik heb daar echt duizenden euro’s in gestoken. Nu kan ik eindelijk meedoen aan het Nederlandse programma en voor de total victory gaan. Dat is mijn ultieme droom. Ik wil me officieel de eerste Nederlandse Ninja Warrior ooit kunnen noemen,’ aldus de klim en klauterspecialist.

Zoals gezegd is het een serieus programma, vindt ook Perry. ‘Het is geen grappige tv-show, het is echt topsport. Niet alleen fysiek is het heel zwaar, ook mentaal vraagt het veel van je. Je hebt jaren getraind, de camera’s staan op je: je wilt niet vallen. Dat is echt een schande. Het gevoel wat je krijgt als je alle obstakels overwint is onbeschrijfelijk: daar doe je het voor.’

Perry, het succes is je gegund jongen. We kunnen niet wachten om het programma op de Nederlandse beeldbuis te aanschouwen.

Bron: NOSop3.nl

Reageer op artikel:
Het programma Ninja Warrior krijgt een Nederlandse editie
Sluiten