Linda Hakeboom: "Borstkanker heeft mij als persoon heel erg veranderd"

dec 14 2023, 11:52 Podcast
linda valentina vos
Wij waren al een tijdje fan van Linda Hakeboom. Ze is stoer, knap, lief en een bijzonder goede documentairemaker. Ze ging er dit jaar niet voor niets vandoor met de Social Media Queen award tijdens de FHM500-verkiezingen. Nu is ze dan eindelijk bij ons te gast in de podcast. Het levert een bijzonder interessant gesprek op over haar carrière, online haat, kanker, haar nieuwe boek en nog zoveel meer.
Luister hier de aflevering met Linda Hakeboom op jouw favoriete podcast platform.
We kennen Linda natuurlijk als presentatrice van Rambam , van de reeks Linda's Mannen , als documentairemaker, als winnares van Het Perfecte Plaatje, Social Media Queen en sinds kort ook als auteur. Dit lijstje is nog maar het begin, want wij kunnen nog wel even doorgaan als we het over Linda hebben. Gelukkig hadden we daar nou juist de tijd voor genomen. We leren Linda beter dan ooit kennen in onze nieuwe podcastaflevering van FHM's Vrouwen aan de Top.

€100.000

Nee, die tikt Linda dit jaar niet aan. Verre van zelfs, vertelt zij. ''Ik heb een boek geschreven Chris, dat is geen aanrader als je rijk wil worden.'' Maar niet alleen afgelopen jaar heeft ze de jackpot voorbij laten gaan. ''Als je puur vanuit jezelf werkt maar geld heel belangrijk gaat vinden, dan ga je hele andere afwegingen maken. Dan ga je commerciële dingen maken en van tevoren nadenken hoe je het zo veel mogelijk weg kan zetten. Dat wil ik niet en daar wil ik ook nooit in belanden!''

Online haat

Modellen, voetballers, zangeressen, maar ook journalisten en programmamakers als Linda krijgen de nodige kritiek, dan wel haat over zich heen. Linda vindt dit hartstikke intens. Aan mensen die het niet begrijpen schetst ze de situatie vaak alsof je boodschappen aan het doen bent: ''Stel je voor dat je in de supermarkt loopt en iemand naast je komt staan en in je oor tettert dat je een kutwijf bent en op moet rotten en vervolgens weer verder loopt alsof er niks is gebeurd.'' Vrij pittig als je het ons vraagt. De één schudt de haat zo van zijn schouder en vindt dat dat de juiste methode is om ermee om te gaan. ''Als mij zoiets gebeurt, ga ik even zitten en voelen dat ik het echt niet leuk en aardig vond. Als ik tegen mezelf ga zeggen dat ik het gewoon aan moet kunnen en het me niks doet, dan blijf ik er juist mee zitten.''

Borstkanker

Linda stond aan de top in het medialandschap en het ging crescendo, totdat ze opeens het nieuws kreeg dat zij borstkanker had. Ze besloot er een online serie over te maken: Linda's Kankerverhaal. De serie leverde haar een Televizier Award op, maar nog waardevoller vindt zij het feit dat ze andere vrouwen kracht heeft gegegeven. Het leverde haar ontzettend veel berichten op van gelijkgestemden. Dankzij deze berichten breekt Linda het gesprek over borstkanker open en stimuleert zij vrouwen zichzelf regelmatig te checken. En juist dat in de kwetsbaarste periode van je leven doen, hebben wij veel bewondering voor. Op carrière gebied heeft de ziekte Linda veranderd. ''Ik maak nog steeds graag goede dingen, maar het is wel geshift naar wat ik echt heel graag maak, dat ga ik doen.'' Naast de zakelijke verandering, is ook haar kijk op de wereld veranderd. ''Ik leef met de dag en ben iedere dag dat ik er ben dankbaar, dat is zo'n fantastisch gevoel. Als ik bijvoorbeeld chagrijnige mensen op straat zie, denk ik 'je kan ook zomaar heel slecht nieuws krijgen en dan heb je vandaag chagrijnig doorgebracht, dat is toch zo zonde.'''

Shoot

Aangezien Linda social media op zo'n bijzondere manier inzet en zoveel anderen inspireert hun verhaal te doen, konden wij natuurlijk niet anders dan Linda bestempelen als de Social Media Queen van 2023. ''Ik weet nog dat jullie belden en ik dacht, oeeh FHM, ik heb net borstkanker gehad en voel mij totaal niet sexy. Ik zei toen ook, luister eens even, ik ben 10 kilo aangekomen, er is net een stoomlocomotief over mij heen gereden, ik denk niet dat ik geschikt ben voor een fotoshoot. Daarna dacht ik, fuck it, misschien is het ook wel heel cool. Als ik nu naar deze foto kijk is het wel sexy, maar ook Linda, ik vind het gewoon super mooi.'' En daar sluiten wij ons volledig bij aan.

Podcast luisteren met Linda Hakeboom

Je bekijkt de aflevering met Linda Hakeboom en de YouTube versie hierboven, maar je kan ‘m luisteren via fhmpodcast.com . Welke succesvolle vrouw zou jij te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram, TikTok of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast , zodat je niets hoeft te missen. ​Het boek Alleen nog vandaag van Linda Hakeboom lezen? Hier kun je haar boek bestellen .
FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY Network. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].
Delen met
Ook interessant