1. Home
  2. Noor Omrani: “Ik zou niet kunnen rondkomen van mijn hockeysalaris”

Noor Omrani: “Ik zou niet kunnen rondkomen van mijn hockeysalaris”

11 nov 2022, 12:00 Podcast
noor omrani desire julie photography kopie 2
Op het veld speelt zij de sterren van de hemel als hockeyster en is daarmee een van de grootste sporttalenten van ons land. Ze is dit jaar wereldkampioen geworden met Jong Oranje, landskampioen met Den Bosch en won ook nog eens de WAG-award tijdens de FHM500 van 2022. In onze podcast FHM’s Vrouwen aan de Top gaat onze hoofdredacteur Chris Riemens in gesprek met Noor Omrani over haar salaris, zelfvertrouwen, liefdesleven en carrière.
Zoals in elke aflevering beginnen we ook bij Noor met het doornemen van haar cv. Al snel komen we erachter dat je met hockeyen geen brood kan verdienen, haar hele familie hockeytalent heeft en ze per toeval bij Den Bosch, de meest succesvolle hockeyclub van Europa, terecht kwam.

Talentvolle familie

Toen Noor een jaar of 5/6 was, speelde ze bij Boxtel. Dat gold ook voor haar drie jaar oudere zus. “Mijn zus werd op een gegeven moment uitgenodigd voor een selectietraining bij Den Bosch. Samen met mijn broer, die toen nog bij PSV voetbalde, ging ik mee naar de training. We vonden het natuurlijk leuk om naar de grootste club van Nederland te gaan. We gingen samen een beetje spelen op een oefenveldje. Dat ging een keer of drie zo. En toen zat er iemand naar ons te kijken die vervolgens vroeg of we alsjeblieft bij Den Bosch wilde komen spelen, want we hadden echt talent. Dus eerst werd mij zus geselecteerd en even later volgde ik.”
Ook de broer van Noor is getalenteerd. “Mijn broer heeft altijd bij Den Bosch Heren 1 gespeeld, maar zijn prioriteiten liggen ergens anders. Nu speelt hij promotieklasse bij een club in Amsterdam. Mijn zus moest helaas stoppen vanwege een blessure aan haar knieschijf, maar zij was ook heel erg goed.”

Salaris bij Den Bosch

In de veronderstelling van het feit dat Noor haar main inkomsten uit haar contract bij Den Bosch haalt, worden we met onze neus op de feiten gedrukt. We mochten een gokje wagen, maar zaten er flink naast. “Ik verdien heel weinig bij de hockeyclub. Mijn samenwerkingen op social media zijn mijn grootste inkomstenbron. Zeker niet mijn loon bij Den Bosch.”
Het salaris dat Noor verdient bij haar vierde jaar in Den Bosch Dames 1, staat gelijk aan een gemiddelde stagevergoeding. “Ik krijg nu €300 per maand. Ik heb nu een relatie met een voetballer en ik steek er niet minder tijd in dan dat hij doet. Dus dat is eigenlijk super oneerlijk.” Toen Noor dit aan haar vriend en Feyenoord-speler Marcus Pedersen vertelde, noemde hij het dan ook respectloos.
Gelukkig is het voor Noor Omrani geen issue. Het Nederlandse en Tunesische bloed dat door haar aderen stroomt, zit vol met liefde voor de sport. “Ik doe het helemaal niet voor het geld. Hockey is gewoon echt mijn passie. Als geld mijn drijfveer was, dan was ik allang gestopt.”

Belangrijkste adviezen

Wat zijn de belangrijkste adviezen voor de meiden die in hockey willen doorbreken? “Plezier hebben. Het klinkt heel cliché, maar als je er plezier in hebt, leer je veel meer. Ook denk ik dat het goed is om dingen te doen waar je eigenlijk helemaal niet zo goed in bent. Zo heb ik dat ook gedaan. Neem bijvoorbeeld de backhandslag. Dat is echt de moeilijkste slag die er is. Ik ging toen ik een jaar of acht was echt duizend keer per dag met mijn backhandslag tegen een hek aan slaan. En nu is mijn backhandslag echt één van de beste.”
Oefenen, niet bang zijn voor fouten en gewoon durven. Dat is volgens Noor het allerbelangrijkste. “Voor jezelf opkomen is ook erg belangrijk. Je wordt niet geselecteerd voor een Nederlands team als je de allerliefste bent, maar wel als je degene bent die er het hardst voor gaat en die het brutaalst is. Niet brutaal zijn tegen je teamgenoten of coach, maar brutaal zijn in durven. Zelfvertrouwen hebben en dat tonen.”

Zelfvertrouwen

Hoe zit het met coaching in mental health en voedingschema’s bijvoorbeeld? “Veel clubs hebben wel zo’n JOHAN. Dat is een soort gps die alles meet. Dat hebben we bijvoorbeeld bij Jong Oranje. Bij Den Bosch hebben we altijd een fysio, voedingsdeskundige en mental coach tot onze beschikking. Daar kan je altijd terecht, maar het is wel je eigen verantwoordelijkheid.”
De mental coach van Noor heeft een groot aandeel in de groei van haar zelfvertrouwen. “Ik heb hele diepe gesprekken met mijn coach. Maar als het wel heel goed gaat, praat ik ook met hem. Het helpt echt heel erg. Ook als je een keer ruzie hebt met de coach, dan weet hij precies hoe je daarop moet reageren. Het is heel goed om met iemand van buitenaf te praten die zonder emoties naar de situaties kan kijken.”
Kijken naar wie je zelf bent en helemaal niet naar anderen. Dat is één van de tips die Noor van haar coach kreeg. “Ik ben gewoon een wereldkampioen dus waar slaat het eigenlijk op dat ik zo de kaas van mijn brood laat eten. Dat ik gewoon een plaatsje heb in dit team, terwijl er nog zo veel anderen zouden kunnen zijn die daar hadden kunnen en mogen staan. En dat ze dan gewoon mij kiezen. Dat zou eigenlijk al genoeg moeten zijn om vol zelfvertrouwen te zitten.”

Liefdesleven

Noor Omrani raakte bevriend met haar personal trainer in Rotterdam. Ze hielp hem met zijn scriptie, omdat hij veel vragen over hockey had. Als bedankje voor haar hulp nam hij Noor en een vriendin van haar mee naar een wedstrijd van Feyenoord, want naast zijn werk als personal trainer werkte hij hier als materiaalman.
“Ik heb best wel brutale humor en ik val gewoon echt op van die kaashoofden. Van die blonde guys. Ik stond echt ver van Marcus af en kon zijn gezicht niet eens zien, maar ik vond hem zo goed spelen. Hij was echt een van de beste van het veld. Dus ik grap tegen mijn vriendin van ‘Hé, daar loopt m’n schatje!’. Echt super dom.”
Toen Noor even later in de lounge aankwam, raakte ze met iemand aan de praat. Hij vroeg naar haar favoriete speler, maar Noor wilde daar geen antwoord op geven. Haar vriendin stak daar effe een stokje voor en vertelde dat Noor nummer 2 wel een topper vond.
“De volgende ochtend ontving ik ineens een follow op Instagram van Marcus. Dus ik stuurde die vriend van mij een bericht wat hij gedaan had, maar hij zei dat hij niks gedaan had. Die man waarmee ik stond te kletsen, was dus schijnbaar de teammanager van Feyenoord.” Toeval bestaat niet, zullen we maar zeggen.
FHM’s Vrouwen aan de Top wordt je aangeboden door Lexa: Serious Dating, Crazy Love. Schrijf je hier in en scoor die date!

Podcast luisteren met Noor Omrani

Je luistert de aflevering met Noor Omrani hier op al jouw favoriete podcastkanalen . Verder zullen we elke week een complicatie delen op ons YouTube-kanaal. Welke succesvolle vrouw zou jij wel te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast, zodat je niets hoeft te missen.
FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY . Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].
Delen met
Ook interessant