Dzifa Kusenuh: ''Ik heb duizenden euro's afgeslagen voor een influencerklus''

okt 05 2023, 11:55 Podcast
dzifa kopie
We vervolgen ons rijtje succesvolle vrouwen met een multitalent, want de derde gast in het tweede seizoen van FHM's Vrouwen aan de Top is Dzifa Kusenuh. Volgens haar Insta bio is Dzifa host, musician en actrice. Voor ons is ze veel meer dan dat. Ondanks dat Dzifa zichzelf geen influencer wil noemen, beïnvloedt zij de sfeer en de mensen om haar heen met haar vrolijke uitstraling en gezellige stem. De ideale podcastgast, dus. Dit crossmediale talent trekt je in één keer uit je herfstdip! In gesprek over BNN, het presenteren van 3 op Reis en het afslaan van veel geld.
Dzifa begon het interview direct snoei eerlijk, het idee dat FHM alleen maar om 'lekkere wijven in bikini' draait, stuit haar namelijk tegen de borst. En zij vindt, net zoals wij bij FHM, dat het om veel meer dan alleen schoonheid draait. Haar eerlijkheid blijft het hele interview een rol spelen, aan Expeditie Robinson doe je namelijk ook gewoon mee voor de carrièreboost. En influencer klussen die ze niet wil, neemt ze gewoon niet aan. Ook niet als haar dat een riant maandsalaris kan opleveren.

Carrière

Sinds Dzifa op haar vijfde werd aangesproken voor een reclamespotje, heeft zij het niet meer los gelaten. Op de oude PC van haar ouders scrolde ze vroeger uren naar audities en op haar twaalfde maakte ze haar televisiedebuut. Dzifa draaide tien seizoenen Checkpoint , waar ze enorme vlieguren maakte. De set omschrijft ze als één groot kinderfeestje. Buitenspelen, auto's stapelen, slopen en dit alles zonder script. Na deze periode werd Dzifa meegesleurd in de hype van BNN. Na een paar afwijzingen en bizarre opdrachten kwam ze terecht bij drugslab en vervolgens rolde ze door naar Spuiten en Slikken , waar ze een miljoen abonnees vierden met een ayahuasca trip. Tussen al het presenteren en de castings door heeft zij aan de UVA de studie Media en Cultuur afgerond. Op dit moment presenteert Dzifa haar grote droombaan, 3 op Reis , waar zij onze FHM500-topper Geraldine heeft overgenomen. Ondanks dit mega CV zegt Dzifa aan het begin van haar carrière te staan. 'Ik wil echt nog iets van mezelf maken en controle over het hele proces.'

Ghana

De liefde voor het land Ghana reikt verder dan de vier afleveringen voor 3 op Reis . Dzifa haar roots liggen hier. Aan dit land heeft zij haar schitterende naam, Dzifa Afi Kusenuh, te danken. Haar voornaam staat voor tevredenheid, de eigenschap die het gehele interview naar voren komt. De letterlijke vertaling van Afi is 'geboren op vrijdag'. 'Ik voel me elke vrijdag toch een beetje jarig'.

Geld afslaan

De bijkomstigheid van een baan in de media is anno 2023 het influencerschap. Of je nou wil of niet, je wordt erin opgezogen. Niet de dingen waar Dzifa warm van wordt en ze vindt het eigenlijk gewoon hartstikke moeilijk. "Dan ben je op gegeven moment een soort BN’er en dan ben je ook gelijk een soort influencer, terwijl dat is nooit waar ik op aan ben gegaan. Het kan wel een hele lekkere extra boterham betekenen, want die influencerklusjes zijn niet mals. Daar moet je in je normale werk veel langer voor werken en dat kan je dan verdienen door één story te maken. Het hoogste bedrag dat ik heb afgeslagen? Laatst 3000 euro voor een story en op een etentje verschijnen. En echt makkelijk verdient, want mijn dagprijs is lager dan dat. Ik doe heel veel dingen voor minder, haha."
FHM’s Vrouwen aan de Top wordt mede mogelijk gemaakt door Bodyhouse.nl ; de website voor voedingssupplementen.

Podcast luisteren met Dzifa Kusenuh

Je luistert de aflevering met Dzifa Kusenuh hier op al jouw favoriete podcastkanalen . Welke succesvolle vrouw zou jij te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram, TikTok of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast, zodat je niets hoeft te missen.
FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY Network. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].
Delen met
Ook interessant