PlayStation-baas hangt na drie decennia zijn joystick aan de wilgen

redactie 1 Oct 2019 Entertainment

PlayStation papi Shawn Layden zegt bye bye tegen Sony Interactive Entertainment. Hij laat dit weten via een tweet namens het bedrijf. Best wel zonde dat de beste man ermee kapt, want hij heeft dertig jaar lang zijn ziel en zaligheid in het bedrijf gestoken.

Started from te bottom

We kunnen met zekerheid zeggen dat Shawny sowieso geluisterd  heeft naar Drake, want de line ‘Started from te bottom now we here’ past volledig in zijn straatje. Layden begon als knullig assistentje van de echte Sony baas, Akio Morita. Zo’n dertig jaar geleden (in 1987 om precies te zien) begon hij bij Sony op de communicatie-afdeling. Daarna schoof hij door, waarna hij uiteindelijk de positie Chief Operating Officer bemachtigde. In 2014 was het dan zover en droeg Jack Trenton, CEO van Sony Interactive Entertainment, het stokje over aan Layden. Vorig jaar verlegde hij zijn focus naar Worldwide Studio’s van PlayStation. Tot vandaag.

Geliefd baasje

Shawn Hayden is erg geliefd onder zijn werknemers en gebruikers. Hij verscheen daarom ook op veel game-coms. Onder zijn bewind zijn een aantal lijpe single-player games uitgebracht. Denk aan Spider-Man, Uncharted 4 en Horizon Zero Dawn. Hoewel Hayden niet persoonlijk betrokken was bij de ontwikkeling van de games, zijn ze wel onder zijn bewind gereleased. Iets waar de fans hem nog altijd dankbaar voor zijn. Bedankt voor alles, Layden!

Reageer op artikel:
PlayStation-baas hangt na drie decennia zijn joystick aan de wilgen
Sluiten